Kvalifikacije za SP
0

Pobjede Rusije i Finske

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometna reprezentacija Rusije predvođena Guusom Hiddinkom na moskovskom je Lužnikiju pobijedila Azerbajdžan 2-0 u dvoboju četvrte skupine eurokvalifikacija za SP 2010.

Domaće je u vodstvo doveo Pavljučenko golom u 32. minuti, da bi konačan rezultat u 71. postavio Konstantin Zirianov. Imali su Rusi još pregršt prilika, ali su prijetili i Azerbajdžanci. Pretkraj su utakmice čak uzdrmali stativu gola Igora Akinfejeva.

Rusima je to bila treća pobjeda u četvrtom nastupu, te trenutno na tabeli četvrte skupine drže drugo mjesto iza Nijemaca s bodom zaostatka.

U dvoboju iste skupine Finci su na Millenium stadionu u Cardiffu pobijedili Velšane 2-0. Otpor domaćih u 42. je minuti slomio Johansson na asistenciju 38-godišnjeg veterana Jarija Litmanena, da bi konačan rezultat postavio naturalizirani Kosovar Shefki Kuqi, napadač Crystal Palacea, u prvoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

Velšanima nisu pomogle mlade zvijezde Arsenala (Aaron Ramsey) i Tottenhama (Gareth Bale), kao ni napadač Manchester Cityja Craig Bellamy.

Fincima je to druga pobjeda u četvrtom nastupu, Velšanima treći poraz u petoj utakmici.

Europske kvalifikacije za SP, 4. skupina:

Rusija – Azerbajdžan 2-0 (Pavljučenko 32, Zirianov 71)

Wales – Finska 0-2 (Johansson 42, Kuqi 90+1)

Redoslijed: 1. Njemačka 10 (4), 2. Rusija 9 (4), 3. Finska 7 (4), 4. Wales 6 (5), 5. Azerbajdžan 1 (4), 6. Lihtenštajn 1 (3)