Premiership
0

Pobjede Manchester Utd. i Chelseaja, Liverpoolu samo bod

Totalsport
Foto: Arhiv
Foto: Arhiv
Ekipa Manchester Uniteda i Chelseaja ostvarile su minimalne pobjede u ogledima 11. kola engleskog nogometnog prvenstva.

Branitelj naslova Manchester United pobijedio je na Old Traffordu Sunderland s 1-0. Presudio je autogol bivšeg braniča ''crvenih vragova'' Wesa Browna, koji je u prvoj minuti sudačkog dodatka u prvom dijelu nakon kornera sproveo loptu u vlastitu mrežu.

Nakon ne osobito dobrog prvog poluvremena, u nastavku je United zaigrao bolje, ali je propustio nekoliko prilika za povećanje vodstva.

Uoči utakmice, Manchester United je odao priznanje Alexu Fergusonu, svom najdugovječnijem menadžeru u historiji, jer je nazvao sjevernu tribinu po njemu. U nedjelju će Ferguson proslaviti točno 25 godina na klupi ''crvenih vragova''.

Frank Lampard je svojim šestim prvenstvenim pogotkom ove sezone osigurao Chelseaju minimalnu pobjedu u gostima kod Blakcburna s 1-0. Chelsea je prethodne dvije utakmice u prvenstvu izgubio, pa ova pobjeda time još više dobiva na težini.

Navijači Blackburna unajmili su avion koji je letio iznad Ewood Parka, s transparentom koji je pozivao na ostavku menadžeru Steveu Keanu, s obzirom na vrlo loše rezultate posrnule ekipe. Blackburnu je ovo bila šesta utakmica bez pobjede, osvojio je samo dva boda u tom periodu.

Od velikih engleskih klubova, najuvjerljiviji je bio Arsenal, koji je kao domaćin pobijedio West Bromwich Albion s 3-0. Robin van Persie načeo je goste u 22. minuti, a potom je upisao dvije asistencije, Vermaelenu u 39. i Arteti u 74. minuti. Arsenalu je ovo četvrta uzastopna pobjeda u Premiershipu.

Najveće razočaranje priredio je Liverpool, koji je odigrao samo 0-0 na svom Anfieldu protiv Swanseaja. Liverpool je i dalje neporažen kao domaćin ove sezone, ali mu je ovo u šestom nastupu bio već četvrti remi. Prethodna tri ostvario je protiv Sunderlanda, Manchester Uniteda i Norwicha. U sve tri spomenute utakmice su ''redsi'' poveli, ali nisu znali sačuvati vodstvo. Ovoga puta nisu uspjeli čak niti zabiti gol.

Darren Bent bio je dvostruki strijelac za Aston Villu, koja je na svom stadionu pobijedila Norwich s 3-2.

 Premiership, 11. kolo:

Manchester United - Sunderland 1-0 (Brown 45+1) Blackburn - Chelsea 0-1 (Lampard 51) Arsenal - West Bromwich Albion 3-0 (Van Persie 22, Vermaelen 39, Arteta 74) Liverpool - Swansea 0-0 Aston Villa - Norwich 3-2 (Bent 30, 62, Agbonlahor 48 / Pilkington 25, Morison 77)

Newcastle - Everton 2-1 (Heitinga 12-ag, Taylor 29 / Rodwell 45+2) QPR - Manchester City (18.30)

Redoslijed: 1. Manchester City 28 (-1), 2. Manchester United 26, 3. Newcastle 25, 4. Chelsea 22, 5. Tottenham 19 (-2), 6. Liverpool 19, 7. Arsenal 19...