Primera
0

Pobjede Atletica i Valencije

Totalsport
Radamel Falcao
Radamel Falcao
Uvjerljivom pobjedom kod Valladolida 3-0 u 24. kolu španskog prvenstva, nogometaši madridskog Atletica prekinuli su loš niz rezultata na gostujućim travnjacima u Primeri…

Atletico je na proteklih pet gostujućih utakmica u prvenstvu osvojio samo jedan bod, ali je protiv slabog Valladolida, koji nije pokazao praktično ništa, slavio bez ikakvih problema.

Kolumbijac Radamel Falcao je svojim 20. pogotkom sezone u prvenstvu doveo goste u vodstvo u 11. minuti. Nakon ubacivanja iz slobodnog udarca, vratar domaćeg sastava Hernandez odbranio je udarac Godina, ali je Falcao odbijanac pospremio iz blizine u mrežu.

U 53. minuti, Koke je glavom spustio loptu prema Brazilcu Diegu Costi koji je povećao prednost gostiju. Konačan rezultat postavio je Urugvajac Rodriguez u 90. minuti. Tako su sva tri pogotka za goste postigli južnoamerički nogometaši.

Valencia je na Mestalli pobijedila Mallorcu 2-0, iako je od 28. minute igrala s igračem manje, jer je tada Tino Costa dobio izravni crveni karton zbog grubog nasrtaja na Tomasa Pinu.

Portugalski stoper Valencije Ricardo Costa zabio je vodeći gol za domaćine u 60. minuti. Nakon kornera s lijeve strane je odlično skočio i poentirao glavom. Zanimljivo da je Valenciji to bio već 12. gol ove sezone s glavom, po čemu je rekorder. Ricardo Costa je tokom ove sezone u Primeri četiri puta šutirao s glavom i postigao tri pogotka.

Konačnih 2-0 postavio je Soldado u 81. minuti. Veliki posao obavio je asistent Dani Parejo koji je nakon dobrog prodora odlično poslužio Soldada, kojem je to bio 12. gol u Primeri ove sezone. Mallorca je uputila čak 20 udaraca, više su ove sezone pucali samo kod kuće protiv Malage, 23 puta. No, Valencijin brazilski golman Diego Alves branio je odlično.

Real Sociedad i Levante odigrali su 1-1 u matineji. I jedni i drugi pogodili su iz penala u prvom poluvremenu, Vela za domaćine, a Michel za goste. Levante je od 57. minute igrao bez isključenog Karabelasa, ali je uspio do kraja sačuvati jedan bod.

Primera, 24. kolo:

Real Sociedad – Levante 1-1 (Vela 18 – 11 m / Michel 29 – 11 m)

Valencia – Mallorca 2-0 (Ricardo Costa 60, Soldado 81) Valladolid – Atletico Madrid 0-3 (Falcao 11, Diego Costa 53, Rodriguez 90)

Redoslijed: 1. Barcelona 65, 2. Atletico Madrid 53, 3. Real Madrid 46 (-1), 4. Malaga 42, 5. Valencia 40…