Premier liga
0

Pobjeda Tottehama, Begović junak protiv Liverpoola

Totalsport
Nogometaši Tottenhamovog menadžera Harryja Redknappa ostvarili su prvu pobjedu u novoj sezoni engleskog Premiershipa za što su im bila potrebna tri kola. "Spursi" su slavili kod Wolvesa s 2-0. Stoke, za koji brani naš Asmir Begović, slavio je protiv Liverpoola rezultatom 1:0. Begović je bio junak ove utakmice.

Nakon triježnjenja u prošlom kolu (5-1 poraz od Manchester Cityja na White Hart Laneu), Tottenhamu je bio nužan dobar rezultat protiv Wolvesa s obzirom da su u prve dvije utakmice prvenstva uvjerljivo poraženi od oba Manchestera.

Redknapp je od početka utakmice u igru stavio oba hrvatska vezna reprezentativca, Luku Modrića i Niku Kranjčara, kao i ovoljetna pojačanja, Scotta Parkera i Emmanuela Adebayora. Mreže su u prvome poluvremenu mirovale, ali se zato u nastavku otvorilo za Tottenham. Najprije je Togoanac Adebayor, koji je u "Spurse" stigao kao posudba iz Cityja, zabio u 67. minuti utakmice za 1-0, da bi 13 minuta kasnije Jermaine Defoe postavio konačnih 2-0.

Tottenham je ovom pobjedom upisao prva tri boda na kontu u ovoj sezoni.

Manchester City očitao je lekciju Wiganu na svom Etihad stadionu. Bilo je 3-0, a moglo je biti i puno puno gore za goste. Ovoljetno pojačanje Cityja, pristiglo iz Atletico Madrida, Sergio Agüero, postigao je svoj prvi hat-trick u četvrtom nastupu za građane. "Kun" je načeo mrežu Wigana u 13. minuti utakmice, te je ujedno to bio i rezultat prvog poluvremena. Rezultat je mogao biti i drugačiji da je Carlos Tevez realizirao jedanaesterac u 19. minuti i da je Micah Richards pogodio čisti "zicer" u 28.

U nastavku je City nastavio prijetiti, a Agüero je svoj drugi pogodak postigao u 63. minuti. Samo šest minuta kasnije Argentinac postiže i hat-trick, svoj prvi za ekipu menadžera Roberta Mancinija. Bosanskohercegovački reprezentativac Edin Džeko proveo je cijelu utakmicu na klupi za rezerve.

Chelsea je upisao gostujuću 2-1 pobjedu kod Sunderlanda. Ekipa Andrea Villasa-Boasa povela je preko Johna Terryja u 18. minuti prvog poluvremena, da bi Daniel Sturridge početkom nastavka povisio na 2-0. Korejac Ji uspio je smanjiti na 2-1 u 90. minuti utakmice.

Nakon ljeta iz noćne more za menadžera Arsenala Arsena Wengera, koji je u prošlome kolu poražen s visokih 8-2 kod Manchester Uniteda, "topnici" su nakon šopinga u posljednjem danu prijelaznog roka uspjeli sastaviti ekipu koja je pobijedila Swansea s minimalnih 1-0. Jedini pogodak na utakmici zabio je Rus Andrej Aršavin u 40. minuti utakmice.

Rijetko viđena dominacija nije rezultirala plodom u utakmici između domaćina Stoke Cityja i gostiju iz Liverpoola. "Redsi" su imali čak 73 posto loptu u svojim nogama, te su uputili 16 udaraca prema golmanu Stokea od čega je sedam išlo u okvir.

S druge strane domaćin je tek jednom zapucao prema golu Liverpoola i to iz jedanaesterca iz kojeg je jedini pogodak na utakmici postigao Jon Walters u 21. minuti. Bosanskohercegovački golman Stokea Asmir Begović promaknuo se u junaka susreta nakon što do kraja utakmice nije dozvolio da ga ijedna lopta upućena prema njegovim vratima savlada.

Premiership, 4. kolo, rezultati:

Arsenal - Swansea 1-0 (Aršavin 40) Everton - Aston Villa 2-2 (Osman 19, Baines 69-11m / Petrov 63, Agbonlahor 83) Manchester City - Wigan 3-0 (Agüero 13, 63, 69)

Stoke - Liverpool 1-0 (Walters 21-11m) Sunderland - Chelsea 1-2 (Ji 90 / Terry 18, Sturridge 51) Wolves - Tottenham 0-2 (Adebayor 67, Defoe 80)

Redoslijed: 1. Manchester City 12 (četiri utakmice), 2. Chelsea 10, 3. Manchester United 9 (-1), 4. Stoke City 8, 5. Liverpool 7...