Nogomet
0

Pobjeda "Partizana", derbi bez incidenata

SRNA
Foto: Blic. rs
Foto: Blic. rs
Fudbalski derbi "Crvena zvezda" - "Partizan" završen je danas na beogradskom stadionu Marakana pobjedom "Partizana" 1:0, a incidenata nije bilo ni prije ni tokom utakmice, koja je ocijenjena kao događaj visokog rizika.

Utakmica je održana uz velike mjere obezbjeđenja, dok je stadion bio okružen kordonima policije sa opremom za razbijanje demonstracija.

Prema podacima Policijske uprave Beograd, prije utakmice je uhapšeno 34 mlađih lica kod kojih su pronađane kamenice, šipke i baklje, a koji će prekršajno odgovarati.

Beogradski mediji su javili da je utakmici prisustvovao i predsjednik Srbije Boris Tadić.

Tokom utakmice na ulicama Beograda je bilo mirno, a nad gradom su patrolirali helikopteri, dok su jake policijske snage bile raspoređene u širem centru Beograda, a posebno u blizini stadiona.

Policija je još juče u večernjim satima "opkolila" Marakanu, kako bi spriječila eventualno unošenje nedozvoljenih sredstava na stadion, a za vrijeme današnje utakmice na stadionu i u gradu raspoređene su jake snage Žandarmerije.

Pod nadzorom nije bila samo zona stadiona, već cijela teritorija Srbije, a policija je kontrolisala  dolazak navijača ka glavnom gradu.
Odavno neki vječiti derbi nije privukao toliku pažnju kao današnji, doduše ne zbog sportskih, već zbog bezbjednosnih razloga, a za meč je vladalo nevjerovatno interesovanje. Derbije je pratilo  60 stranih medija, a prenošen je u 19 zemalja.