Copa America
0

VIDEO / Pobjeda Čilea, remi Urugvaja i Perua

Totalsport
Prvo kolo Copa Americe i dalje nudi iznenađujuće rezultate, pa je tako Urugvaj protiv objektivno slabijeg Perua jedva izvukao remi, dok je Čile preokretom upisao tri boda protiv Meksika.

Iako je Peru bio oslabljen neigranjem napadačkog dvojca Claudio Pizarro i Jefferson Farfan zbog povrede, to nije pomoglo Urugvaju da pobjedom otvore turnir u grupi C. Peru je poveo preko Paola Guerrera, napadača njemačkog Hamburga, u 23. minuti utakmice. Do samog kraja prvog poluvremena rezultat se nije mijenjao, a onda je u prvoj i jedinoj minuti sudijske nadoknade napadač Liverpoola, Luis Suarez, izjednačio na 1-1.

U nastavku susreta obje ekipe imale su svojih prilika, ali najbolju, i to na samom kraju utakmice, imao je Peru kada strijelac prvog pogotka Guerrero nije uspio skrenuti ubačaj s lijeve strane u urugvajsku mrežu. Peru je tako propustio veliku priliku da upišu historijsku pobjedu na startu Copa Americe.

U drugoj utakmici dana u grupi C, Čile je upisao tri boda u susretu protiv oslabljenog Meksika, nakon što su na poluvremenu gubili s 1-0.

Meksiko, koji na turniru nastupa s pomlađenom reprezentacijom, nije uspio održati vodstvo u nastavku utakmice nakon što su poveli golom Nestora Arauja u 41. minuti. Čile je pritiskao sve do 67. minute kada se konačno otvorilo i Esteban Paredes je izjednačio na 1-1. Meksiko kao da se nije uspio oporaviti od šoka zbog primljenog pogotka pa je samo šest minuta kasnije potpuni preokret i konačnih 2-1 postavio napadač Bayer Leverkusena Arturo Vidal Pardo.

Čile je tako zasjeo na vrh grupe C i u idućem će kolu igrati protiv favorita grupe Urugvaja, dok će drugi par sačinjavati Meksiko i Peru.

Copa America, grupa C, 1. kolo:

Urugvaj – Peru 1-1 Čile – Meksiko 2-1