Josep Guardiola
0

"Pobijedit će tim s većim posjedom lopte"

Totalsport
Josep Guardiola (Foto: AP)
Josep Guardiola (Foto: AP)
Trener nogometaša Barcelone Josep Guardiola ponudio je španskim novinarima opsežnu analizu prve i najavu druge četvrtfinalne utakmice Lige prvaka protiv Barcelone.

Prvi dvoboj u Londonu završio je rezultatom 2-2, iako je Barcelona već u prvom poluvremenu propustila potpuno razbiti "topnike". Redali su Gaurdiolini nogometaši priliku za prilikom, ali Arsenalov španski vratar Manuel Almunia radio je čuda na golu. No, u nastavku je Zlatan Ibrahimović s dva pogotka osigurao Barceloni vodstvo 2-0, ali se Arsenal golovima Thea Walcotta i kapitena Fabregasa (koji ne igra u uzvratu) vratio do konačnih 2-2.

"Po meni, nije Walcott taj koji je u prvom dvoboju zadržao Arsenal u igri za polufinale. To je bio Manuel Almunia, koji je imao 10 ili 11 odličnih odbrana. Walcott je dobro igrao protiv nas, kao i u zadnjoj Arsenalovoj utakmici u prvenstvu. Radi se o kvalitetnom igraču. Naš je zadatak što više držati loptu u našim nogama i igrati jednostavno. Na taj način ćemo neutralizirati i Walcottovu kvalitetu", rekao je Guardiola, te nastavio:

"Arsenal je dobra ekipa. I oni, poput nas, teže što većem posjedu lopte i stvaranju šansi. Zbog toga su se uspjeli u prvom dvoboju vratiti od 0-2 do 2-2. Mi ćemo u utorak nastojati što više držati loptu. Vjerujem da isto želi i Arsene Wenger za svoju momčad. To bi moglo biti i odlučujuće. Pobijedit će tim koji bude imao veći posjed lopte. U svakom slučaju, mi ćemo uzvratnom dvoboju protiv Arsenala pristupiti kao da se radi o finalu", kaže Guardiola.

Ujedno je iskoristio priliku i zahvalio se engleskim novinarima na komplimentima kojima su nakon prvog dvoboja obasuli igru Barcelonine ekipe i rad njenog trenera...

"Mislim da igramo dobar nogomet, na najvišem nivou. Ako protiv Arsenala u Londonu stvorimo 22 prilike, a 11 od njih samo u prvih 15 minuta igre, onda morate biti ponosni na svoje igrače. Međutim, to još uvijek nije dovoljno. Izostala je pobjeda, a to je najvažnije. Naš cilj je plasman u polufinale. Ako u tome ne uspijemo, ljudi u Lonodnu će komentarisati: 'O, da, jednom je ovdje Barcelona igrala stvarno dobar i lijep nogomet, ali mi smo ušli u polufinale, a njih smo poslali kući'.

"Prema tome, treba zaboraviti na prvu utakmicu protiv Arsenala i razmišljati samo o ovoj koja nam slijedi. Ukoliko bilo koji od naših 11 igrača neće biti 100% usredotočen na utakmicu, teško ćemo u polufinale", zaključio je Guardiola.