Konferencija za medije u Orebru
0

Plišek: Dobro smo odradili pripreme, nadam se uspjehu

Piše: D. Bošnjak
Na konferenciji za medije koja je održana u Orebru u Švedskoj uoči utakmice 2. pretkola Evropske lige, a u kojoj istoimeni klub dočekuje FK Sarajevo, trener bh. predstavnika Jirži Plišek, izjavio je da je zadovoljan pripremama za ovu utakmicu, te da se nada dobrom rezultatu.
Plišek je naglasio da je zadovoljan zalaganjem svojih igrača tokom priprema za susrete sa Orebrom. Prema njegovim riječima, na raspolaganju ima 18 spremnih igrača koji mogu dati svoj maksimum. Kao prednost domaćih je naveo umjetnu travu na terenu. Prisutnim novinarima se obratio i stameni stoper FK Sarajevo, Sedin Torlak, koji je rekao da su njegovi saigrači spremni ostvariti zacrtani cilj.

Trener Orebra, Sixten Bostrom, izjavio je da mu je FK Sarajevo nepoznat protivnik i pozvao na oprez. Također, on očekuje da će bh. predstavnik imati veliku podršku bh. navijača tokom utakmice.

Nakon konferencije za medije, održan je trening FK Sarajevo, gdje su dogovoreni i posljednji detalji pred važnu utakmicu.
Jedna grupa navijača "bordo" ekipe je stigla u Orebro. Očekuje se da će FK Sarajevo sutra bodriti veliki broj navijača, kako iz BiH, tako i iz Švedske.