Željezničar dočekuje Hapoel
0

"Plavi" teže ka popravljanju blijede slike iz prvog meča

Sarajevo-x.com
Foto: Arhiv/Fotoservis
Foto: Arhiv/Fotoservis
Uzvratni susret drugog pretkola Lige prvaka između "Željezničara" i "Hapoela" na programu je večeras. Kao što je poznato, u prvoj utakmici predstavnik Izraela slavio je sa visokih 5-0. U taboru tima sa Grbavice ističu kako žele koliko-toliko popraviti dojam u revanšu.

"Svjesni smo da nas čeka težak zadatak, ali sam siguran da ne možemo odigrati onako loše kao u Tel Avivu. Određenu prednost predstavlja nam činjenica da igramo pred svojim navijačima. Ipak, 'Hapoel' je favorit. Oni su već u prvom dvoboju obezbijedili plasman u naredni krug. Nadam se da ćemo odigrati kvalitetnije i da će rezultat na kraju biti povoljniji za nas“, napominje strateg "plavih", Amar Osim.

Kako smo uspjeli saznati, bit će izmjena i u udarnoj postavi. Naime, umjesto Milana Ćuluma šansu bi trebalo da dobije Muamer Svraka. Podvlači se kako bi ova utakmica mogla biti posljednja u plavom dresu i za Ibrahima Šehića koji ima nekoliko inostranih ponuda.

Ekspedicija "Hapoela" već je doputovala u glavni grad BiH. Sinoć su odradili i prvi trening na najvećem bh. stadionu.

"Mi smo već u prvom meču odradili veliki dio posla i osigurali plasman u narednu fazu Lige prvaka. Naši suparnici su dobro parirali drugo poluvrijeme. Rekli su nam da 'Željezničar' ima dobre navijače. Ipak, nema straha. Moji igrači nastupali su i pred 40 hiljada gledalaca. Ovaj dvoboj bit će neizvjesniji. Idemo na pobjedu, igrat ćemo rasterećeno, ali sumnjam da možemo ponoviti izvedbu kao u prvom meču“, rekao je na pres-konferenciji Eli Guttman, šef stručnog štaba "Haopela".

Utakmica počinje u 20.15 sati na stadionu "Asim Ferhatović Hase". U prodaju je pušteno 7.000 ulaznica po cijeni od 10 KM za istočnu i zapadnu te 5 KM za južnu tribinu. Direktan prijenos obezbijeđen je na NTV Hayat.