Nogomet
0

Platini: U Barceloni trči lopta, a ne igrači

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Ebropski nogometni prvak Barcelona i u novoj sezoni oduševljava svojim igrama. U subotu je u 3. kolu Primere uvjerljivo pobijedila Atletico Madrid s 5-2, ali trener Pep Guardiola ipak nije bio potpuno zadovoljan.
  • Kao trenera, ovakva me igra ne uzbuđuje. Nismo kontrolirali igru, trebali smo bolje zadržavati loptu u svome posjedu - rekao je Guardiola za Sport.

Igrači su ipak znatno zadovoljniji igrom, premda priznaju da, unatoč konačnom rezultatu, nije bilo lako.

  • Bilo je neugodno kad je Atletico pogodio za 4-2, ali važno je da smo osvojili tri boda protiv teškog suparnika - kazao je Andres Iniesta za As, a slično je govorio i Lionel Messi.

  • Njihova nam je obrana postavila teške izazove, ali i to je dio nogometa. Sretan sam događajima ovoga tjedna, potpisivanjem novog ugovora i ovom pobjedom. Ovdje sam se uvijek osjećao voljenim. Novi ugovor nisam potpisao zbog novca, nego zbog osjećaja - istaknuo je Argentinac.

A iako su u klubu, unatoč pet postignutih pogodaka, malo kritični prema svojoj igri, neutralni promatrači su oduševljeni. Poput predsjednika Evropske nogometne federacije (UEFA) Michela Platinija koji je za talijansku Gazzettu dello Sport izjavio:

  • U Barceloni trči lopta, a ne igrači. Njihova dodavanja umaraju suparnika, zato uvijek imaju kontrolu nad utakmicom - rekao je oduševljeni Francuz.