Nogomet
0

Platini: Ne sviđaju mi se Perezovi transferi

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Francuz Michel Platini, predsjednik Evropske nogometne federacije (UEFA) oglasio se povodom novog transfera koji je obavio novi-stari predsjednik Real Madrida Florentino Perez.

Za 94 miliona eura na putu iz Manchester Uniteda prema Real Madridu je službeno najbolji svjetski nogometaš, Portugalac Cristiano Ronaldo, a sve se to događa samo nekoliko dana nakon što je Real za 67,2 miliona eura iz Milana u Santiago Bernabeu doveo Brazilca Kaku.

  • Moram reći da nisam zadovoljan takvim transferima. Sve se to obavlja u godini kada se žestoko borimo protiv takvih skupih prijelaza. Želimo izjednačiti nogometnu klupsku Evropu, no ovi transferi upravo rade razdor među klubovima i dijele ih na dvije strane - rekao je Platini i nastavio:

  • Čudno mi je da se sve ovo događa u trenucima kada su mnogi, da ne kažem svi klubovi, u velikim financijskim problemima. Ekonomska kriza je debelo zabrazdila i u sport, a s druge strane gledamo kako se ostvaruju milionski poslovi. I to od strane istog kluba. I dalje ću se boriti protiv ovakvih megalomanskih ideja.