Nogomet
14

Platini: Frustrirajuće je da svake godine Messi ili Ronaldo osvajaju Zlatnu loptu

Anadolija
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Michel Platini (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Predsjednik Evropske nogometne organizacije (UEFA) Michel Platini izjavio je za njemačke medije da je vrlo razočaran što francuski nogometaš u dresu Bayerna iz Minhena Franck Ribery nije osvojio Zlatnu loptu.

“Žao mi je zbog Riberyja. Hoće li i naredne godine, i za dvije, tri godine opet biti utrka između Ronalda i Messija? Ako bolje pogledate, posljednjih godina Zlatnu loptu osvajaju samo njih dvojica. Ova dva fudbalera su šest puta osvajali tu titulu, a to je baš frustrirajuće”, kazao je on.

S druge strane, nakon što je zauzeo posljednje mjesto poretka u utrci za Zlatnom loptom, Ribery nije bio previše razočaran.

“Šta sam više mogao uraditi u prošloj godini? Biti drugi ili treći apsolutno je svejedno. Ja nisam egoista, a samim tim ni Zlatna lopta nije bio moj veliki cilj. Iskreno, drago mi je da smo maknuli ovu temu sa stola, jer mi je dosta pitanja o tome”, rekao je Ribery.

Inače, u ponedjeljak je na FIFA-inoj gala večeri Cristiano Ronaldo proglašen najboljim igračem 2013. godine, dok je bivši trener Bayerna Jupp Heynckes izabran za najboljeg stratega.