Pozvani u kamp U19 reprezentacije
2

Plakalo, Radovac i Handžić se namjeravaju nametnuti Karačiću

Piše: Dalibor Bošnjak
Faris Handžić, Samir Radovac i Emir Plakalo
Faris Handžić, Samir Radovac i Emir Plakalo
Tri mlada talentovana igrača FK Sarajevo, Emir Plakalo, Samir Radovac i Faris Handžić, svojim su igrama privukli pažnju selektora nogometne U19 reprezentacije BiH Tonija Karačića te će biti sudionici kampa "Zima 2013“, koji će se održati u Međugorju.

Kamp će se održati od 14. do 18. januara. Tokom održavanja kampa, pored praktičnog rada, bit će održana i razna predavanja eminentnih stručnjaka i sportskih radnika iz oblasti nogometa.

Plakalo je presretan zbog poziva te poručuje da će dati sve od sebe kako bi ga opravdao.

"Presretan sam i ponosan zbog poziva u reprezentaciju. Prije svega očekujem jedno lijepo druženje. Naravno, dat ću svoj maksimum kako bih opravdao poziv selektora, a on će na kraju odabrati najbolje. Veselim se pripremama jer se za reprezentaciju živi. Zahvaljujem se trenerima u FK Sarajevo koji su mi pomogli da napredujem. Bez njih ne bih uspio", izjavio je Plakalo.

Radovac se veseli druženju s vršnjacima te poručuje kako poziv u kamp smatra velikim uspjehom.

"Veoma sam zadovoljan što sam dobio poziv u reprezentativni kamp. To će mnogo značiti za moju budućnost i očekujem lijepo druženje i dobre treninge na kojima ću se pokazati. Zahvaljujem selektoru jer je ovakav poziv veliki uspjeh za sve mlade igrače, a meni su dres Sarajeva i reprezentacije sve", kazao je Radovac.

Handžić je zadovoljan novim pozivom selektora i najavljuje maksimalno zalaganje.

"Ovo je priprema za kvalifikacije na kojoj se moramo pokazati. Dobrim igrama otprije sam zaslužio poziv selektora i zahvalan sam na tome. Svakako, čast mi je biti dio reprezentacije i drago mi je što su Plakalo i Radovac sa mnom. Namjeravamo se maksimalno zalagati i opravdati ukazano povjerenje", poručio je Handžić.

Karačić je odlučio pozvati sljedeće igrače:

Kjosevski Vedran, Sadiković Damir, Salčin Edin (FK Željezničar), Plakalo Emir, Handžić Faris, Radovac Samir (FK Sarajevo), Imamović Emir (FC Lokomotiv - Moskva), Marić Mirko, Petrović Ante, Šaravanja Vinko, Ćorluka Josip (NK Široki Brijeg), Predragović Fedor, Savić Stefan (FK Borac), Šatora Miloš, Maksimović Dejan (FK Kozara), Gojković Renato, Pršeš Omar, Musić Semir (FK Sloboda), Odak Marko, Vasilj Nikola, Tipurić Toni (HŠK Zrinjski), Suljanović Adis (FC Sportclub - Beč), Tandir Almir (FC Red Bull - New York), Fejzić Nermin (FC Odense), Ćemalović Dino (FK Velež), Saničanin Siniša (FK Rudar Prijedor), Lučić Luka, Prskalo Ivan (HNK Hajduk-Split), Hasić Elmin (FC Red Bull-Salzburg).