Nogomet
90

Plakalo postigao 15 golova za Bosnu: Nadam se prilici da se dokažem u FK Sarajevo

Piše: D. B.
Alem Plakalo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Alem Plakalo (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Posuđeni nogometaš FK Sarajevo Alem Plakalo fantastično se snašao u NK Bosna Visoko, gdje je s postignutih 15 golova postao prvi strijelac Druge lige Federacije i svoj klub doveo do titule jesenjeg prvaka. U razgovoru za portal Klix.ba je govorio o završenoj polusezoni, svojim utiscima i ambicijama.

"Imali smo nešto slabiji početak prvenstva, ali to se moglo očekivati jer je došlo mnogo novih igrača i trebalo nam je vremena za adaptaciju i uigravanje, kako bi se tim posložio. Međutim, iz utakmice u utakmicu smo igrali sve bolje i na kraju ostvarili dobar rezultat", izjavio je Plakalo.

NK Bosna Visoko je osvajanjem titule jesenjeg prvaka pokazala da se vraća na pravi put.

"Ima tu mnogo faktora koji su utjecali na naš uspjeh, a to je sigurno i saradnja s FK Sarajevo. Osim toga, u ekipi vlada sjajna atmosfera, kao i u klubu i oko njega. Mi igrači smo se maksimalno zalagali i svojim znanjem prikazali dobru igru te ostvarili odličan rezultat", rekao je napadač NK Bosna Visoko.

On je postigao 15 golova i najbolji je strijelac lige.

"Mnogo mi znači to što sam najbolji strijelac, velika je to stvar za jednog napadača. Uspjeh dugujem sjajnim saigračima", kazao je Plakalo.

On se veoma teško i emotivno, barem privremeno, rastao od FK Sarajevo, ali se ipak uspio uklopiti u novi tim.

"Nije bilo previše teško, jer su sa mnom igrači s kojim sam igrao u mlađim kategorijama FK Sarajevo. Odlično se poznajemo, bili smo kadetski i juniorski prvaci države. Morao sam se naviknuti, trebalo mi je vremena, ali sam na kraju veoma zadovoljan", jasan je bio dvadesetogodišnji napadač.

NK Bosna Visoko želi promociju u više rangove.

"Cilj ove sezone je jasan, a to je plasman u viši rang takmičenja. Svakim novim danom Bosna ide korak naprijed. U narednom periodu se može očekivati veliki napredak", izjavio je Plakalo.

Mladi nogometaš se nada da će u narednom periodu dobiti priliku da se dokaže u FK Sarajevo.

"Ne kontaktiraju me često ljudi iz FK Sarajevo, ali vjerujem da prate događanja u NK Bosna Visoko, kao i da dobijaju sve informacije preko naših trenera. Vjerujem da prate moje igre i nadam se da ću, kad dođe pravi trenutak, dobiti priliku da se dokažem u voljenom klubu", rekao je Plakalo.

Derbi u kojem je Sarajevo savladalo Željezničar na Grbavici rezultatom 2:1 napadač NK Bosne i veliki navijač Bordo ekipe nije propustio.

"Naravno da sam pratio derbi i moram priznati da sam imao pomiješana osjećanja. Bio sam veoma sretan što je moj klub pobijedio, ali sam osjećao i tugu jer nisam bio na terenu da doživim s igračima i navijačima taj osjećaj i emocije pobjede u derbiju. Ali opet, to je sigurno probudilo još veću želju i motiv da zaslužim povratak u FK Sarajevo", završio je Plakalo.