Nogomet
12

Pjanićeva Roma bolja od Đurićeve Cesene, poraz Zukanovićevog Chieva

Piše: A. D.
Foto: AFP
Foto: AFP
“Bosanskohercegovački” derbi u Seriji A večeras su na Olimpicu igrali Roma Miralema Pjanića i Cesena Milana Đurića. I jedan i drugi našli su mjesto u početnim postavama svojih klubova, a očekivano se na kraju radovala Pjanićeva Roma koja je ostvarila trijumf rezultatom 2:0.

Destro je pogodio već u osmom minutu, a trijumf je u finišu potvrdio De Rossi. Pjanić je igrao 90 minuta, dok je Đurić zamijenjen 25 minuta pred kraj.

Devedeset minuta igrao je i Ervin Zukanović. Njegov Chievo poražen je na gostovanju kod Palerma, a jedini pogodak na utakmici postigao je Rigoni.

Lider Juventus poražen je na gostovanju kod Genoe rezultatom 1:0. Antonini je bio strijelac za veliki trijumf domaćina. Bodove su podijelili i Cagliari i Milan, a konačan rezultat glasio je 1:1. Ibarbo je domaće doveo u vodstvo, a konačnih 1:1 postavio je Bonaventura.

Parma je nastavila sa očajnim rezultatima u Seriji A, a Torino je posljednji u nizu klubova koji joj je nanio poraz. Za minimalan trijumf pogodio je Darmian.

Napoli je nastavio niz utakmica bez poraza na gostovanju kod Atalante u Bergamu. Bilo je 1:1, a gosti su do značajnog boda došli u samom finišu utakmice. Denis je bio strijelac za domaće, dok je bod Napolitancima donio Gonzalo Higuain. Argentinac bi se proslavio da je iskoristio jedanaesterac u sudijskoj nadoknadi vremena.

Inter je smogao snage i pogotkom Icardija iz penala u posljednjem minutu susreta ostvario važnu pobjedu nad Sampdorijom. Najuvjerljivija bila je Fiorentina koja je sa tri lopte u mreži ispratila Udinese (3:0).

Na tabeli od večeras vodi Pjanićeva Roma sa 22 boda, isto koliko ima i Juventus. Na začelju su najugroženiji Cesena sa šest, Chievo sa četiri i Parma sa tri boda.