Nogomet
131

Pjanić za Klix.ba: Kod slobodnjaka sam uvijek skoncentrisan

Piše: Edin Isanović
Nogometaš Rome Miralem Pjanić postigao je dva pogotka Interu u derbiju 13. kola italijanske nogometne elite.
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Rimski klub slavio je pobjedu 4:2, a treći i četvrti gol djelo su bh. reprezentativca. Osvajanjem kompletnog plijena Vučica je smanjila prednost Juventusa na tri boda razlike.

Pjanić za Klix.ba kaže kako su gledatelji imali šta vidjeti.

"Mislim da su svi mogli uživati. Opravdan je epitet derbija. Postigao sam dva pogotka i zadovoljan sam svojim učinkom. Četvrti gol dao sam iz slobodnog udarca u posljednjim trenucima meča. Inače, meni je koncentracija uvijek na visokom nivou, bez obzira da li se radi o početku ili kraju utakmice. Tako je bilo i ovaj put", kaže Pjanić.

Miralemu ovo nije bio prvi put da savlada Handanoviča. Matirao ga je i u prijateljskom okršaju Slovenije i BiH, kada su Zmajevi slavili 3:0.

"Uvijek se trudim da postižem golove. Nekoliko puta sa matirao Handanoviča. Mislim da se to tako 'potrefilo'. Vi pratite tu statistiku, mene to puno ne brine. Važno mi je da kao ekipa igramo dobro i pobjeđujemo", kazao je naš sagovornik.

Na kraju je naglasio kako se prije sudara sa milanskim plavo-crnima čuo sa prijateljem iz Sarajeva koji mu je poručio kako će zatresti mrežu.

"Adis mi je poručio: 'Vrijeme je da postigneš gol'. Složio sam se njim i eto postigao sam, ne jedan, nego dva gola", kroz smijeh je zaključio Pjanić.

Roma u narednom kolu na svom terenu igra protiv Sassuoloa, a nakon toga i odlučujuću utakmici Lige prvaka protiv Manchester Cityja.