Nogomet
19

Pjanić: U Juventusu sam zbog trofeja koji mi nedostaju, 2014. godine sam mogao preći u PSG

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Bh. reprezentativac i nogometaš Juventusa Miralem Pjanić je u obraćanju medijima govorio o svom aktuelnom klubu te o bivšim klubovima Romi i Lyonu, a otkrio je i da je bio blizu prelaska u PSG.

Pjanić je u Juve stigao kako bi osvajao trofeje.

"U Juventus sam došao da osvajam titule. To je ono što mi najviše nedostaje, a Juventus je savršen klub da ih osvojimo. Ovdje je pobjednički mentalitet na svakom nivou. Dosad sam često bio drugi. Juventus ima kontinuitet dobrih igara, što nije bio slučaj u Romi, imali smo uspona i padova. Juve je velika mašina", izjavio je Pjanić.

On će večeras odmjeriti snage s bivšim klubom Lyonom, a uoči utakmice je govorio o razlikama između talijanske Serije A i francuske Ligue 1.

"U Italiji je veća konkurencija, kao i rivalstvo između klubova. Danas ima više dobrih klubova u Seriji A, a kad pogledate Romu, Napoli, Inter, Milan i Fiorentinu, svi su veoma blizu, to su teške utakmice. To je bilo zastupljenije kada sam ja bio u Francuskoj, nego što je danas. Tada su konkurenti bili Marseille, PSG, Bordeaux, Monaco i Lille, no, danas je PSG liga za sebe", rekao je bh. reprezentativac.

Sjajni nogometaš je imao šansu da pređe u PSG, no, Roma ga nije pustila.

"Bio sam blizu prelaska u PSG, to se gotovo dogodilo u januaru 2014. godine. Međutim, borio sam se za titulu s Romom. Bilo je konkretnih razgovora, no, u posljednji trenutak me je pozvao sportski direktor Walter Sabatini i rekao mi: Mire, ne ideš ni za 50 miliona eura!", kazao je Pjanić.