Serie A, 19. kolo
0

VIDEO / Pjanić strijelac u uvjerljivoj pobjedi Rome nad Cesenom

Piše: N. J.
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv)
Miralem Pjanić (Foto: Arhiv)
Bh. nogometni reprezentativac Miralem Pjanić postigao je gol u uvjerljivoj pobjedi njegove Rome nad ekipom Cesene u okviru 19. kola italijanske Serije A.

Rimljani su krenuli furiozno, već u prvih osam minuta Francesco Totti je pogodio dva puta, oba puta na asistenciju Lamele. Već u 9. minuti Roma je imala velikih 3:0. Strijelac je bio Borini, a asistent Greco. Bio je to i rezultat prvih 45 minuta.

U nastavku gosti uspijevaju smanjiti preko Edera u 59. minuti, ali samo tri minute poslije Juan vraća prednost Romi iz prvog dijela, pogodivši za 4:1. Konačnih 5:1 postavio je naš reprezentativac golom iz 70. minute. Pjanić je odigrao svih 90 minuta susreta.

Roma je ovom pobjedom izbila na šesto mjesto ispred Napolija. Sada imaju 30 bodova, dok prva dva mjesta tabele drže Juventus i Milan sa 38, odnosno 37 bodova.

Totti je s ova dva pogotka postao najbolji strijelac u historiji lige u dresu jednog kluba. Svojim 210. i 211. pogotkom u Seriji A u dresu Rome Francesco Totti je srušio 56 godina star rekord Šveđanina Gunnara Nordahla koji je u dresu Milana zatresao mrežu 210 puta. Malo će ko mariti što je upravo 211. gol postignut iz ofsajda, a i ekipa Rome se sjajnom igrom i uvjerljivom pobjedom nad Cesenom na lijep način potrudila uljepšati proslavu svome kapitenu.

Serie A, 19. kolo:

Roma - Cesena 5:1 (Totti 1., 8., Borini 9., Juan 62., Pjanić 70. - Eder 59.)