Nogomet
0

Pjanić: Šteta, na Bayareni smo izgubili dva boda

Anadolija
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić, fudbalski reprezentativac BiH odigrao je još jednu sjajnu utakmicu u dresu Rome. Postigao je gol i asistirao u remiju 4:4 na sinoćnjem gostovanju kod Bayer Leverkusena u Ligi prvaka.

S obzirom da je Roma nakon 0:2 imala vodstvo 4:2 bh. fudbaler je bio jako razočaran poslije susreta na Bayareni.

“Izgubili smo dva boda. Šteta stvarno. Ovo smo morali riješiti u našu korist. Počeli smo jako loše, što su oni znali kazniti, ali onda smo sjajno reagovali. Šteta ovakva utakmica nije smjela završiti neriješeno. Sami smo krivi za to. Imali smo sve u našim rukama bili smo odlični na terenu, ali smo primili dva gola u nekoliko minuta”, rekao je Pjanić za italijanske medije.

Nakon remija na startu takmičenja u grupi E protiv Barcelone uslijedile su dvije nevjerovatno gostujuće utakmice Rome. U prvoj su poraženi od BATE Borisova sa 2:3, a u drugoj su odigrali neriješeno sa Bayerom 4:4.

“Nažalost, čekamo da nam se dogodi da protivnik povede, pa onda reagujemo umjesto da od početka krenemo maksimalno. U Borisovu smo gubili 0:2, a od Bayera 0:2. Vratili smo se i okrenuli na 4:2, a onda to prosuli. Napravili smo greške koje nam se ne smiju dešavati. Nedopustivo je da prospemo prednost od dva gola u finišu. Imali smo lijepu šansu da zadržimo tu prednost. Nažalost, nakon tri boda u Borisovu, sada smo izgubili još dva boda”, zaključio je bh. reprezentativac u dresu rimske Vučice.

Pjanić je jako emocionalno proživio svoje pogodak protiv Bayera, jer ujutro na dan utakmice saznao tužnu vijest da mu je preminula nana. Ipak, odlučio je zaigrati i pružio je zaista sjajnu partiju.

Roma nakon tri kola u grupi E zauzima posljednje mjesto sa dva boda. Prva je Barcelona sa sedam, slijede je Bayer sa četiri i BATE Borisov sa tri boda.