'Slava i novčići i nisu najvažniji'
0

FOTO+VIDEO / Pjanić srušio Realove snove o finalu na Bernabeu

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić nakon pogotka protiv Reala
"Miralem Pjanić uništio Ronaldove i Kakine snove o finalu na Bernabeu", "Lyon srušio Realove snove o finalu Lige prvaka", "Lyonov heroj Miralem Pjanić", "Bosanski adut Pjanić zabio za šesto uzastopno ispadanje Reala u osmini LP-a", samo su neki od naslova brojnih regionalnih i svjetskih medija koji su, moglo bi se slobodno reći, s velikim oduševljenjem dočekali Pjanićev gol i šesto uzastopno ispadanje iz osmine Lige prvaka najskuplje fudbalske ekipe svih vremena.

Pogodak devetnaestogodišnjeg bh. reprezentativca iz nastavka najelitnijeg fudbalskog takmičenja u Evropi izbacio je "dream team" sa Bernabeua vrijedan nevjerovatnih 300 miliona eura.

Sinoć je Pjanić još jednom pokazao i dokazao istinitost čuvenog stiha iz pjesme kultnog sarajevskog banda Zabranjeno pušenje da "slava i novčići i nisu najvažniji u votaži".

"Prolazak dalje je odličan, posebno zato što su igrači Real Madrida mnogo pričali na press konferenciji prije utakmice, što nas je razljutilo. Prvo poluvrijeme bilo je teško, ali smo ostali čvrsti", nasmiješio se Pjanić pred televizijskim kamerama, dodavši da sada čekaju narednu rundu takmičenja.

I zaista je Pjanić nakon postizanja pogotka bio koliko i sretan toliko i ljut, a sa usana mu se mogle pročitati psovke.

Lyon je u Madrid došao sa prednošću od jednog gola. Rezultat za koji stručnjaci kažu da je najteži za čuvati u revanš utakmicama. Da je to istina, pokazao je Cristiano Ronaldo koji je već u šestoj minuti susreta protutnjao lijevom stranom i pogodio za 1:0 i poništavanje Lyonove prednosti.

Real je u potpunosti dominirao prvim dijelom susreta i može s pravom žaliti za brojnim propuštenim prilikama, od kojih je najveća ona Gonzala Higuaina iz 26. minute kada je pogodio stativu praznog gola.

A onda je drugo poluvrijeme donijelo puno bolju igru Lyona koja je krunisana Pjanićevim pogotkom u 75. minuti susreta. Lavovi sa Gerlanda odigrali su odličnu akciju, razmijenili su nekoliko kratkih pasova, a Pjanić je loptu zakucao iza Casillasovih leđa.

Nekoliko minuta pred kraj susreta Pjanić je napustio teren, a Lyon je imao još nekoliko dobrih prilika za potpuni preokret, ali napadači nisu imali dovoljno koncentracije.

Posljednji sudijski zvižduk značio je kraj nadanja "galacticosa" da će, nakon pet godina neuspjeha, sezonu krunisati velikim finalom na njihovom stadionu. Gotovo 300 miliona eura koje je Florentino Lopez potrošio kako bi stvorio tim snova pokazalo se nedovoljnim za konačni uspjeh.