Zvanično predstavljanje u Rimu
0

Pjanić: Spreman sam, od Tottija mogu puno naučiti

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić sa dresom Rome
Miralem Pjanić sa dresom Rome
Miralem Pjanić, bosanskohercegovački reprezentativac i novi član talijanske Rome danas je zvanično predstavljen na konferenciji za novinare u glavnom talijanskom gradu.

Uvjeren je, kaže, u "projekat Roma" i potpuno spreman da se stavi na raspolaganje treneru Luisu Enriqueu.

"Roma je imala veliku želju da me dovede u svoje redove i to me je uvjerilo. S druge strane, ne možete reći "ne" klubu kakav je Roma", kazao je naš reprezentativac i bivši veznjak Liona, te dodao da će mu biti zadovoljtsvo igrati uz ikonu kluba Francesca Tottija, piše Corriere dello Sport.

"Siguran sam da ću uz njega puno naučiti", kazao je Pjanić.

Iako je tek okončao dvije važne utakmice sa reprezentacijom BiH, Pjanić je kazao da je u potpunosti spreman izaći na teren, i to već u nedjelju, u utakmici protiv Cagliarija.

"Imao sam dobru pripremu, a ako trener želi, na raspolaganju sam mu odmah. Na kojoj poziciji? To nije problem. I u Francuskoj smo koristili sličan način igre", poručuje Pjanić i dodaje da još uvijek nije razgovarao sa De Rossijem i Gagom.

"Bit će vremena. Trenutno mi je jezik prepreka, ali se nadam da ću je što prije savladati", kazao je Pjanić.

Fasciniran je načinom igre koju Romi pokušava nametnuti Luis Enrique. "Vidio sam kako trener radi. Takav fudbal mi se sviđa jer je napadački. Naravno, važno je da svi daju svoj maksimum na terenu. Smatram da treneru ne treba nametati preveliki pritisak jer će on svakako raditi dobro", poručio je naš reprezentativac.

Na pitanje novinara da li sebe vidi kao nasljednika legendarnog Zinedina Zidane, odgovara da želi izbjeći takve usporedbe.

"Ja kao Zidane? Ne bih rekao. On me inspirira kao što me inspiriraju Maradona i Riquelme", kaže Pjanić te dodaje da jedva čeka da počne igrati, ali da ne želi ništa požurivati.

"Priznajem da jedva čekam početak nove avanture. Za mene je talijanska liga važna prekretnica. Znam da će mi trebati vremena za prilagodbu, ali ne plašim se. Taj pritisak je za mene pozitivan", kazao je Pjanić.