Nogomet
0

Pjanić spašava posrnuli United, Moyes želi Zmaja na Old Traffordu

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: Klix.ba)
Miralem Pjanić (Foto: Klix.ba)
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić mogao bi već u januaru pormijeniti sredinu, pišu britanski mediji. U bitku za veznjaka Rome uključio se i slavni Manchester United.

U Tottenhamu nisu s radošću primili vijest da tim sa Old Trafforda pomno prati Pjanićeve igre u Romi. Kako piše portal CaughtOffside, menadžer Uniteda David Moyes itekako je zainteresiran za usluge bh. reprezentativca.

Pjanić je ove sezone u odličnoj formi i ključni je igrač rimske Vučice koja je lider Serije A. Tottenham je već ovog ljeta odveo jednog od važnijih igrača Rome kad je na Otok otišao Argentinac Erik Lamela za 30 miliona funti.

Nakon što je Paul Scholes otišao u zasluženu nogometnu mirovinu, u Unitedu su krenuli u potragu za kreativcem na sredini terena. Međutim, transferi Thiaga Alcantare, Cesca Fabregasa ili Andera Herrere su propali tokom ljetnog prelaznog roka što se odrazilo i na igru Uniteda koji je trenutno na osmoj poziciji Premiershipa. U osam utakmica uspjeli su osvojiti samo 11 bodova što nikako ne može zadovoljiti domaće navijače.

U januaru, piše navedeni portal, Crveni vragovi će uraditi sve da dovedu Pjanića. Ukoliko im to ne uspije, okrenut će se Wesleyju Sneijderu, Mareku Hamšiku ili Remyju Cabelli.

Navodno, za bh. veznjaka spremni su ponuditi i do 30 miliona funti. Pjanić je u 68 utakmica u Romi postigao 10 golova i ima 20 asistencija.