Talijanski mediji o našem igraču
0

Pjanić se nametnuo kvalitetom i osobnošću

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Bh. reprezentativac Miralem Pjanić zabilježio je jučer prvu pobjedu u dresu svog novog tima, talijanske Rome.

Trener Luis Enrique je i jučer stavio Pjanića u udarnu postavu Rimljana, a igrao je do 78. minute. Talijanski mediji nakon utakmice nisu štedili riječi hvale za igru našeg reprezentativca, pa tako Goal.com piše da je Pjanić briljirao u utakmici protiv Parme.

Iako je u odnosu na poziciju na kojoj je igrao u Lyonu, sada defanzivniji, Pjanić se uspio nametnuti kvalitetom i osobnošću uprkos svojoj mladosti, piše Goal.com. I Corriere dello Sport piše da je Pjanić odigrao dobro, posebno drugo poluvrijeme.

Nakon jučerašnje pobjede protiv Parme, naš reprezentativac je za talijanske medije kazao da je veoma sretan što je Roma zabilježila prvu ovosezonsku pobjedu.

"Ovaj rezultat je veom važan za naše samopouzdanje, a važan je i za naše navijače koji nam uvijek pružaju bezrezervnu podršku", kazao je Pjanić.

Na pitanje kako gleda na svoju poziciju u Romi, kazao je da je i Lyonu znao igrati na sredini terena.

"Sviđa mi se mogućnost da asistiram napadačima za pogodak, ali Luis Enrique odlučuje gdje ću igrati", kazao je Pjanić za Sky Sport 24, te dodao da se s trenerom sporazumijeva na engleskom i da ga se legendarni Španac veoma dojmio.