Teško da će igrati protiv Grčke
228

Pjanić: Sanjam Brazil i odlazak na Svjetsko prvenstvo

Piše: J. H.
MIralem Pjanić na današnjem treningu u Hrasnici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
MIralem Pjanić na današnjem treningu u Hrasnici (Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Miralem Pjanić, reprezentativac BiH, najvjerovatnije neće zaigrati u utakmici protiv Grčke. Potvrdio je to veznjak u večerašnjoj emisiji "Odgovorite ljudima" na Federalnoj televiziji.

Iako se svi Bosanci i Hercegovci potajno nadaju, pa i sam selektor Safet Sušić, da će popularni Mire zaigrati u petak na Bilinom Polju, kako sada stvari stoje, to se neće desiti. Pjanić je kazao kako je zadovoljan dosadašnjim terapijama i saniranjem povrede zgloba.

"Odradio sam danas malo jači trening za fizioterapeutima. Da li ću igrati protiv Grčke, to je teško pitanje. Odluku ćemo donijeti na kraju ali, trenutno, šanse su male jer još osjećam bolove u zglobu. Neke pokrete ne mogu da radim što mi mnogo smeta", kazao je Pjanić.

Ipak, dodaje virtuozni veznjak, odluka o njeogovom (ne)igranju će biti na svima. Od medicinskog osoblja, selektora Sušića i samog igrača.

"Niko ne može bolje znati kako se osjećam od mene. Vidjet ćemo", kazao je Pjanić te dodao kako sanja Brazil i odlazak na Svjetsko nogometno prvenstvo naredne godine.

Na upit voditelja na kojem stadionu najviše voli igrati, Mire je kazao kako je to Bilino Polje zbog atmosfere i navijača koji prate reprezentaciju.