Nogomet
131

Pjanić ranije napustio trening, Zmajevi žele častan oproštaj od Mundijala

Anadolija
Foto: F. K./Klix.ba
(Foto: Anadolija)
Trening bh. fudbalske reprezentacije u Salvadoru je prije kraja napustio veznjak Miralem Pjanić zbog lakše povrede, javlja specijalni izvještač Anadolu Agency (AA) iz Brazila.

Pjanić je novinarima iz BiH koji su posmatrali trening na stadionu Arena Fonte Nova rekao kako se nada da će biti spreman za posljednju utakmicu protiv Irana koja se igra u srijedu u 18 sati po srednjeevropskom vremenu.

Trening je propustio i Muhamed Bešić, a glasnogovornica N/FSBiH Slavica Pecikoza je rekla kako igrač Ferencvaroša nije ozbiljinije povrijeđen. 

Atmosfera među igračima, stručnim štabom i delegacijom bh. reprezentacije je loša, svi su utučeni, ali se nadaju da će se do utakmice s Iranom uspjeti psihički vratiti. Igrači se nadaju časnom oproštaju od Mundijala i pobjedi koja bi donekle popravila dojam na prvom, historijskom nastupu na svjetskim prvenstvima. U bh. selekciji smatraju kako su, osim što nisu odigrali utakmicu na željenom nivou, platili i danas neiskustvu jer su jedina reprezentacija koja prvi put nastupa na Mundijalu.

Uslovi na stadionu u Salvadoru su odlični, teren je u dobrom stanju, a preovladava toplo i sparno vrijeme. Trening "zmajeva" osiguravale su jake policijske snage i jedinice na konjima. 

Dio navijača koji je planirao doći u Salvador na posljednju utakmicu s Iranom je, nakon poraza od Nigerije, otkazao aranžmane. Ipak, na stadionu u Salvadoru se očekuje do 500 bh. navijača.