Loše vijesti
0

Pjanić povrijeđen, Lyon prošao dalje

Sarajevo-x.com
Foto: Reuters
Foto: Reuters
Iako su svi očekivali Pjanićeve asistencije i golove, utakmica protiv Liverpoola u okviru Lige prvaka, za sve ljubitelje fudbala u BiH donijela je samo loše vijesti i glavobolju.

Sredinom prvog poluvremena nakon jednog bezazlenog duela sa igračem Liverpoola, reprezentativac BiH ostao je ležati na zemlji. Nakon nekoliko trenutaka ipak se pridigao, pa smo mislili da je sve uredu sa nogom našeg dijamanta. Ipak, Pjanić je morao napustiti utakmicu u 40. minuti kada ga je zamjenio Ederson. Nadamo se da povreda nije ozbiljnije prirode i da će Pjanić biti spreman za utakmice baraža za Svjetsko prvenstvo koje se igra naredne godine u Africi.

Utakmicu je bolje otvorio Lyon koji je pokazao više inicijative. Lavovi su pokušali ugroziti Reinu šutevima sa distance, ali bez naročitog uspjeha. Ipak, prvu pravu priliku imao je Torres koji je šutirao po sredini gola, ali je Lloris u padu uspio intervenisati i spasiti siguran gol.

U prvom je poluvremenu Lyon imao inicijativu, ali je Liverpool bio konkretniji. Osim šanse Torresa i Kuyt je imao dobru priliku, ali je Lloris opet bio na pravom mjestu. Lyon je uglavnom pokušavao šutevima sa distance. Do kraja je još i Voronin imao odličnu priliku koju je odbranio Lloris.

I drugo poluvrijeme je proteklo u otvorenoj i dinamičnoj utakmici, sa pune trke, ali malo pravih prilika. Jednu takvu imao je Lucas za Liverpool. Domaći golman pokazao je vrhunsku formu i još je jednom fantastično odbranio udarac gostiju. Nakon toga je odbijenu loptu Kyut zahvatio makazicama, ali je odbrambeni igrač Lyona uklonio opasnost sa gol crte.

U 74. minuti Lisandro je umalo doveo Lyon u vodstvu. Kyrgiakos i Agger su pogriješili, ali je Reina uspio istrčati i odbraniti šut Lisandra. Isti se igrač i pet minuta kasnije našao u izglednoj prilici. Nakon odličnog driblinga stvorio je sebi dosta prostora za udarac, ali je lopta otišla pored gola.

Pogodak na utakmici publika je čekala do 83. minute. Ipak, strpljenje se isplatilo nakon fenomenalnog pogotka Ryana Babela koji je žestoko raspalio po lopti sa više preko 20 metara. Šut je završio u desnom gornjem uglu odličnog Llorisa koji je ovaj put ipak bio nemoćan.

Kada se činilo da je sve gotovo, Lisandro je postigao gol za Lyon u 91. minuti obezbjedivši svom timu prolazak dalje dva kola prije kraja grupne faze.

Ostali rezultati:

Fiorentina - Debrecen 5:2 Rubin Kazan - Barcelona 0:0 Dynamo Kyiv - Inter Milan 1:2 Sevilla - Stuttgart 1:1 Unirea Urziceni - Rangers 1:1 Arsenal - AZ Alkmaar 4:1 Standard Liege - Olympiakos Piraeus 2:0