Nogomet
0

Pjanić pet godina u Lionu

Sarajevo-x.com
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić, jedan od najvećih talenata našeg fudbala kojeg smo ikada imali i budući fudbalski A reprezentativac Bosne i Hercegovine, juče je potpisao ugovor s Lionom, pišu Nezavisne novine.

"Ugovor sam potpisao na pet godina i presretan sam zbog toga. Ostvario se moj dječački san, jer ću igrati u velikom evropskom klubu. Sa Lionom želim osvajati titule i zbog toga sam došao na stadion 'Žerlan'", rekao je Miralem Pjanić neposredno nakon što je stavio paraf na vjernost sedmostrukom uzastopnom prvaku Francuske.

Pjanić je potpisao ugovor sa Žan-Pjerom Eskalom, predsjednikom Liona, a nakon toga na svečanoj pres-konferenciji obratio se novinarima, gdje je predstavljen kao veliko pojačanje kluba.

"Imao sam mnogo ponuda od velikih evropskih klubova. Ipak, nisam se dvoumio, jer sam želio ostati u Francuskoj. Uprava Liona bila je izuzetno korektna prema meni. Konkretno su mi ponudili dobar ugovor, pristao sam, te sada i potpisao na moju veliku radost", istakao je Pjanić, koji će se svojoj novoj ekipi priključiti 30. juna, kada počinju pripreme za novu sezonu.

Prema pisanjima francuskih medija, transfer Pjanića iz Meca u Lion iznosi 10 miliona evra. Međutim, naš igrač o novcu nije želio pričati, osim što je rekao da je prezadovoljan svim uslovima dolaska u novi klub.

"Igraću Ligu prvaka, gdje možemo u narednoj sezoni napraviti dobar posao. Predsjednik i Uprava žele da iduća sezona bude najuspješnija u istoriji kluba, pa su zbog toga i angažovali, odnosno angažovaće još nekoliko igrača. Imaćemo dobar tim koji će, nadam se, biti opet najbolji u Francuskoj, ali i daleko dogurati u Ligi šampiona", kaže Pjanić.