Nogomet
0

Pjanić: Optimisti smo i imamo dobre šanse

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Nogometni reprezentativac Bosne i Hercegovine i pored obaveza u taboru nacionalnog tima pred revanš susret baraža za Euro 2012. protiv Portugala, govorio je za Gazzette dello Sport o Romi i svojoj igri u Italiji.

Pjanić je u Romu stigao ovog ljeta za 11 miliona eura, te od tada odigrao dosta kvalitetnih utakmica. Rimska "Vučica" se trenutno nalazi na sedmoj poziciji sa četiri pobjede i četiri poraza iz deset odigranih utakmica.

"Misim da sezonu možemo završiti na jednoj od tri prve pozicije. Sezona je duga, ima još puno utakmica. Najvažnije je da mi napredujemo. Radimo dobro i stvaramo sklad u ekipi, a to je dobro za našu budućnost. Naš put prema vrhu prate naši navijači. Iznenađen sam onim što vidim svaki dan, brojem navijača koji me podržavaju. U timu ide dobro, imam kvalitetne suigrače. Nevjerovatno je trenirati i igrati recimo sa Tottijem. On je vođa, i ja sam to znao, ali njegov pristup je drugačiji", govorio je Pjanić osvrnuvši se i na neizbježnu temu baraža za Euro 2012.

"Sve skupa nije loše, iako je jasno da utakmica bez golova (0-0 prvi susret u Zenici op.a.) nije neki temelj za revanš u utorak. No, vjerujemo da možemo igrati kao u drugom poluvremenu prve utakmice, a šanse su nam onda dobre. Optimisti smo", zaključio je 21-godišnji bh. reprezentativac.