Nogomet
71

Pjanić: Naravno da sam prijatelj sa Lulićem, ovo je fudbal, a ne rat!

Klix.ba
Miralem Pjanić
Miralem Pjanić
Veliki derbi italijanske Serije A sutra će u Torinu igrati aktualni prvak Juventus i Roma našeg Miralema Pjanića. Vučica meč dočekuje u dobroj atmosferi nakon povoljnog rezultata izvojevanog u Ligi prvaka protiv Manchester Cityja, a talijanska javnost na predstojećem meču s razlog najviše očekuje od Malog princa.

“Dvije godine smo sa trenerom Rudijem Garcijom. Dobro se međusobno poznajemo i igramo svoju prepoznatljivu igru. Protiv Juventusa nikada nije lako igrati, ali im možemo napraviti probleme”, izjavio je Pjanić za La Stampu.

“Manchester City je prvak Engleske, a smo na njihov stadion došli, postavili se hrabro i igrali dobar fudbal. Bili smo bliži pobjedi i tako na neki način dobili dodatno samopouzdanje. Ako u Torinu odigramo kao u Manchesteru, onda možemo pobijediti Juventus”, dodao je Mali princ.

U redovima Juventusa nema prijatelje.

“Veliko poštovanje osjećam prema Juventusu, ali tamo nemam prijatelja. Posebno poštujem Andreu Pirla. On je klasan fudbaler. Odličan je organizator igre i uvijek ima pravo rješenje”, kaže Pjanić.

Za razliku od Juventusa u redovima najvećeg rivala, Lazija, Miralem ima prijatelja.

“Naravno da sam prijatelj sa Senadom Lulićem. Ovo je fudbal, a ne rat! Sa njim igram zajedno za reprezentaciju. Edin Džeko me je posjetio u hotelu u Manchesteru nakon nedavne utakmice. Bili su sa njim naši zajednički prijatelji Stevan Jovetić i Aleksandar Kolarov. Zajedno smo večerali,” govori Pjanić.

Miralemu će biti teško kada kopačke o klin okači kapiten Rome Francesco Totti.

“Nevjerovatno je koliko Totti sa 38 godina doprinosi našem timu. Svima nam je od velike pomoći. Nismo ni svjesni koliko ćemo izgubiti kada Francesco prestane igrati,” hvali Miralem kapitena.

Dolazak u Romu prije tri godine pokazao se kao pun pogodak.

“Želio sam ostati u Lyonu, ali me je prijatelj Sabatini zvao po deset puta na dan. Osjetio sam da sam važan za Romu. Shvatio sam da je to projekat koji ide pravim putem, zato sam došao”, kazao je na kraju Miralem Pjanić.