Nogomet
74

Pjanić: Moji 'slobodnjaci' se razlikuju od Juninhovih

Klix.ba
Miralem Pjanić sinoć se proslavio po ko zna koji put. Fantastični Miralem na noge je podigao Olimpico u dva navrata, a Romine pristalice su na sav glas uzvikivale njegovo ime.

Brilijantna partija okrunjena je prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca u samom finišu meča. Bilo je to kao šlag na tortu za još jednu sjajnu Pjanićevu partiju.

"Bili smo mnogo bolji protivnik i smatram da smo mogli postići još poneki gol", izjavio je Pjanić za Sky Italy.

Drugi pogodak postigao je na dodavanje kapitena Tottija.

"Francesco je pokušao postići gol, ali je shvatio da dolazim iz pozadine. Zahvalan sam mu na asistenciji", dodao je Miralem.

Drugi gol bio je posebno lijep. Miralem je pronašao put kojim je lopta zaobišla živi zid i ostala nedokučiva za Samira Handanovića.

"Po ko zna koji put moram kazati da moji slobodnjaci nisu kao Juninhovi. Kod njega je lopta više 'šetala' desno-lijevo tokom svoje putanje ka golu", prisjetio se Pjanić.

Pod palicom Rudija Garcije Roma igra sve bolje.

"I sam sam promijenio stil igranja od njegovog dolaska na klupu Rome. Njegova fudbalska filozofija mi odgovara, on ima veliko povjerenje u mene, a ja veliku odgovornost. Važno je da držimo korak za Juventusom", kazao je Pjanić.

Roma u Ligi prvaka nije uspjela pobijediti CSKA koji je u sudijskoj nadoknadi došao do boda.

"Rezultat iz Moskve je iritantan, a sinoćnja igra protiv Intera bila je odgovor na sve što se dešavalo tamo. Iako smo zakomplikovali stvar imamo veliku podršku zbog čega smo sinoć bili opušteni", zaključio je Miralem.