Nogomet
0

Pjanić: 'Mnogo sam naučio o sebi'

Totalsport
Veliki talent BiH nogometa i član Lyona, 19-godišnji Miralem Pjanić, spreman je uskočiti u udarni sastav ekipe koja je do prošle sezone imala niz od sedam uzastopnih naslova francuskih prvaka.

Uručen je Pjaniću i dres s brojem 8, isti onaj koji je niz godina nosio istaknuti Lyonov nogometaš i majstor slobodnih udaraca Brazilac Juninho.

  • Želja mi je postizati pogotke i nizati pobjede s klubom. Mnogo sam naučio o sebi i igri na najvišem nivou. Nadam se dobroj sezoni, u potpunosti drugačijoj od one prošlogodišnje. Osjećam se dobro, samouvjereno i sposobno - kazao je Pjanić za službenu stranicu kluba, dodavši pritom riječ-dvije o atmosferi u ekipi.

  • Mnogo je bolja nego prošle sezone. Prisniji smo si, zajedno se smijemo i bolje smo povezani na terenu. A, i trener se sada više smije i šali s nama.

Lyon je prošle sezone, podsjetimo, osvojio treće mjesto u Le Championnatu osvojivši 71 bod iz 38 utakmica. Šest više sakupio je drugoplasirani Marseille, a prvak Bordeaux do naslova je došao s 80 bodova.