Nogomet
19

Pjanić: Juventus ne pokazuje 100 posto svojih mogućnosti, nadam se da će rimski derbi završiti remijem

Klix.ba
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Miralem Pjanić (Foto: EPA)
Bh. reprezentativac i nogometaš Juventusa Miralem Pjanić bio je dvostruki asistent u pobjedi Juventusa nad Atalantom rezultatom 3:1 u okviru 15. kola talijanske Serije A. On smatra da Stara dama može mnogo više, a otkrio je i da neće navijati za Romu u današnjem derbiju protiv Lazija.

"Bila je ovo čudna sedmica. Poraženi smo od Genove, a u prvih 30 minuta te utakmice smo igrali potpuno pogrešno. To se nije smjelo dogoditi. Međutim, pobjeda protiv Atalante je pozitivan odgovor, počeli smo jako i uradili suprotno od onoga što smo činili protiv Atalante, koja je u odličnoj formi. Nije lako nakon poraza, svi su spremni da kritikuju, ali smo mi ostali mirni, naučili iz iskustva i učinili sve da ne ponovimo iste greške", izjavio je Pjanić za Sky Sport Italia i mediaset Premium.

Mire se još uvijek nije u potpunosti uklopio u ekipu Juventusa, niti je u potpunosti zadovoljan igrom svog tima.

"Stigao sam tokom ljeta, očekivao sam da ću se uklopiti ranije, no, zahvalan sam šampionima koji mi pomažu da se pomalo uklapam svaki dan. Upoznajemo se sve bolje, a protiv Atalante su svi dobro odigrali. Međutim, moramo igrati bolje. Juventus nije ni blizu svojih 100 posto mogućnosti, možemo mnogo više, kolektivno i individualno. Ipak, sretan sam ovdje, učim sve više. Nastavljam vrijedno raditi kako bih se što bolje uklopio, to je stvar vremena", rekao je nogometaš Juventusa.

Pjanićev bivši klub Roma danas igra rimski derbi protiv Lazija.

"Nadam se da će utakmica završiti remijem. Roma ima odličnu ekipu predvođenu sjajnim trenerom te će nam praviti probleme do kraja sezone. Juventus ima tim koji je navikao na pobjede, ali i na pritisak. Imamo mnogo iskustva", završio je Pjanić.