Trening Zmajeva u Hrasnici
0

Pjanić još uvijek upitan, Salihović će bodriti reprezentaciju s tribina

Piše: D. B.
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Nogometni reprezentativci BiH danas su u Hrasnici odradili još jedan trening pred kvalifikacijski susret sa Grčkom koji se u petak igra u Zenici, a na teren je istrčao i kapiten Emir Spahić, koji je jučer bio pošteđen.

Zmajevi su i danas bili odlično raspoloženi i uvjereni da će ostvariti dobar rezultat protiv Grka. Selektor Safet Sušić se osvrnuo na trenutnu situaciju u reprezentaciji, a posebno je govorio o povrijeđenim igračima.

"Pjanić će danas trenirati malo više. U slučaju da on ne bude mogao igrati, imam dilema ko će ga zamijeniti, međutim ne žuri mi sa da odlučim ko će to biti", kazao je Pape prije treninga.

Naglasio je da zna imena devet ili deset igrača koji će sigurno početi utakmicu na Bilinom Polju. Što se tiče Salihovića, Sušić je kazao da on definitivno neće igrati, ali će doći da bodri reprezentaciju.

"Neću igrati sa dva zadnja vezna igrača. Nastupit će ili Rahimić ili Zahirović, ali ne i obojica zato što mi ne igramo ovu utakmicu da ne izgubimo nego da pobijedimo", naglasio je selektor.

Vedad Ibišević je kazao da će dati svoj maksimum na utakmici protiv Grčke, kao i ostali reprezentativci.

"Potreban nam je dobar rezultat, a najbolje bi bilo kad bi pobijedili. Grci su nezgodna i iskusna ekipa", istaknuo je popularni Vedo. Izdvojio je Samarasa i Gekasa kao najopasnije igrače koji mogu dati go svakoj odbrani.

Muamer Svraka je, kako je kazao, već navikao da u utakmice ulazi s klupe te poručio da će, ukoliko dobije priliku u Zenici, što bolje je iskoristiti.