Nova uloga na terenu
0

Pjanić će protiv Novare igrati na poziciji Tottija?

Totalsport
Foto: AP
Foto: AP
Miralem Pjanić s Romom će u subotu gostovati kod Novare, ekipe koja je u devet odigranih utakmica ubilježila samo jednu pobjedu, četiri remija i četiri poraza.

Iako su Pjanićeve misli već usmjerene ka utakmicama baraža protiv Portugala, kao i većine bh. nogometaša, italijanski mediji prenose njegovu izjavu u kojoj tvrdi da je trenutno koncentrisan na utakmicu protiv Novare.

"Protiv Novare moramo dati svoj maksimum. Igramo dosta dobro u ovoj sezoni, ali uvijek je moguće naći još bolja rješenja. O tome ko će igrati naravno odlučuje Luis Enrique", rekao je Pjanić za Gazzettu dello Sport.

Do sada je zauzimao mnogo pozicija na terenu. U utakmici protiv Novare izgledno je da će odigrati na poziciji kapitena Vučice Francesca Tottija.

"Nije problem, mogu igrati obje uloge. Konstantno igranje je odgovornost za mene i za ostale igrače. Radim što mogu bolje za ovu ekipu i uvijek sam dostupan treneru. U ovim godinama promjene pozicija mogu samo biti pozitivne za napredak", zaključio je Pjanić.

Roma se na tablici talijanskog prvenstva nalazi na trinaestoj poziciji sa tri pobjede i dva poraza, te četiri remija iz devet odigranih utakmica.