Gol i dvije asistencije
0

Pjanić briljantan u dresu Lyona

Sarajevo-x.com
Foto: AP
Foto: AP
Miralem Pjanić, bh. reprezentativac nastavio je sa sjajnim partijama u dresu Lyona, upisavši na svoj konto pogodak i dvije asistencije na gostovanju protiv Debrecena u okviru drugog kola Lige prvaka.

Pjanić je na samom početku utakmice iz kornera asistirao Källströmu koji je postigao odličan pogodak iz voleja sa vrha šesnaesterca. Nakon toga je Pjanić pokazao zbog čega je više nego dostojan zamjenik bivše Lyonove osmice, Juninha. Naš je reprezentativac u 13. minuti doveo Lyon u prednost od 2:0 prelijepim pogotkom iz slobodnog udarca sa više od 20 metara.

Golijada Lyona se nastavila u 24. minuti kada je Govou postigao još jedan pogodak. Asistent je opet bio Pjanić, koji je saigrača iz kornera pogodio loptom u glavu. Govou nije bilo teško postići gol sa nekoliko metara udaljenosti. U 51. minuti Gomis je postigao još jedan pogodak za francuski tim. Šest minuta nakon toga iz igre je izašao najbolji igrač susreta, naš Miralem Pjanić. Umjesto njega u igru je ušao Gonalons. Do kraja utakmice nije bilo više golova, a konačni rezultat je bio 0:4 za Lyon.

Ostali rezultati:

Fiorentina - Liverpool 2:0 Debreceni - Olympique Lyonnais 0:4 Rubin Kazan - Inter 1:1 Barcelona - Dynamo Kyiv 2:0

Unirea Urziceni - Stuttgart 1:1 Rangers - Sevilla 1:4 Arsenal - Olympiacos 2:0 AZ Alkmaar - Standard 1:1