Nogomet
105

Pismo italijanskog navijača upućeno Džeki: Dragi Edine, pogriješio sam, ti si šampion

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
U vodećim ligama Evrope popularne su online takmičenja poznata kao Fantasy Football gdje navijači prave tim po svom izboru, a poene dobijaju u zavisnosti od predstava koje pružaju njihovi igrači. Alessio je nedavno izbacio Džeku iz svog tima. I pokajao se. Uslijedilo je otvoreno pismo...

Pismo je objavila Gazzeta dello Sport u kojem se navodi kako izvjesni navijač Alessio Varsalona žali što je izbacio Džeku iz svog tima pred duel sa Carpijem i tako propustio zaraditi poene zbog Džekinog gola.

"Dragi Edine, ja sam Alessio i veliki tvoj fan. Oko šest godina sam veliki zaljubljenik tvoje igre i načina kako postižeš golove iz kaznenog prostora, udarcima glavom, i divim se tvojim predstavama. A onda te konačno Roma kupila. Roma, tvog velikog prijatelja Pjanića koji je moj najdraži igrač. Tada se ispunio moj san da vidim vas dvojicu skupa", napisao je Alessio.

Veliki fan naših igrača se osvrnuo na to zašto je Edina izbacio iz svog tima. Forma je presudila...

"Protiv Juventusa si zabio glavom, a Pjanić je pogodio iz slobodnog udarca i onda sam te kupio na Fantasy Footballu. Posvetio sam se tebi i Pjaniću nadajući se da ćete me odvesti do pobjede. Drugi igrači su me zadirkivali i na kraju sam odlučio zamijeniti tebe i Kalinića za Mandžukića i Immobilea. Iako je bilo protiv moje volje, zbog Fantasy tima koji sam imao, to sam učinio", navodi dalje Alessio.

Ali, onda je shvatio da Džeku nije trebao mijenjati pošto je Dijamant postigao gol u pobjedi Rome nad Carpijem (3:1).

"Edine, nikada nisam sumnjao u tvoje kvalitete. Ti si napadač, prava klasična 'devetka', šampion. I želim da me razumiješ da sam pogriješio. Ti mi nikada nisi davao satisfakciju, nego samo razočarenja zbog čega sam bio zadnji na tabeli Fantasy Footballa. Ali možda sam ja pogriješio što sam te pustio, morali smo nastaviti i završiti sezonu skupa. Nastavi tako Edine", napisao je na kraju vjerni navijač.