Nogomet
0

Pirlo: Prestar sam za PSG

FENA
Andrea Pirlo (Foto: AFP)
Andrea Pirlo (Foto: AFP)
Andrea Pirlo odbacio je spekulacije o odlasku iz Juventusa i prelasku u Paris Saint-Germain, navodeći u šali da je "previše star" za odlazak u redove francuskog prvaka.

Zvijezda Juventusa bila je na meti stranih klubova nekoliko puta u karijeri, a u autobiografskoj knjizi je otkrio kako je svojevremeno bio nadomak odlaska u Barcelonu i Real Madrid.

No, 34-godišnji igrač se nada da će provesti još nekoliko godina u dresu Juventusa, iako je priznao da ga privlači ideja igranja van Italije.

"Istina je da bih volio igrati u nekoj drugoj ligi. Imao sam nekoliko prilika za to u prošlosti. Na kraju dana uvijek bih odabrao ostanak u Italiji. Vidjet ću šta će se dalje dešavati, ali sam suviše star za PSG. Želim ostati u Juventusu još nekoliko godina, ovdje sam sretan. To je klub s ambicioznim projektom koji nas je doveo tu gdje smo", kazao je on za "L'Equipe".

Vezni igrač, koji je treći put zaredom osvojio titulu prvaka Italije, rekao je da još nema namjere da okonča karijeru.

"Imam motiv za igru jer volim nogomet. I dalje osjećam zadovoljstvo dok igram, nisam umoran i nije mi dosadilo, zabavno je", kazao je Pirlo.