Nogomet
7

Pirlo: Italija ne može parirati jedino Španiji

Totalsport
Andrea Pirlo (Foto: Arhiv/AFP)
Andrea Pirlo (Foto: Arhiv/AFP)
Veznjak Juventusa i po mnogima najbolji pojedinac u redovima talijanske nogometne reprezentacije na Euru Andrea Pirlo, smatra da je jedino Španija superiorna ekipa u odnosu na "Azzurre".

Pirlo je u razgovoru za Gazzettu dello Sport izrazio svoje zadovoljstvo nastupom Italije na Evropskom prvenstvu priznavši pritom da je Španija u finalu bila bolja..

"Španija je možda i jedina reprezentacija kojoj Italija ne može parirati u pogledu kretanje lopte u igri. No, odigrali smo veliki turnir sve do finala gdje nismo bili u stanju parirati suparniku. Ne bih želio govoriti o svojoj ulozi na turniru jer kada se gubi, onda je poražena cijela ekipa. Nema smisla isticati pojedinca", izjavio je "mozak" talijanske ekipe.

"Imali smo i dosta nesreće u tom finalu, puno problema s povredama, nekoliko promašenih prilika i 30 minuta igre s desetoricom. Takve povrjede nisu neuobičajene kada igrate toliko utakmica u tako kratkom vremenu, posebno nakon duge i naporne klupske sezone", smatra Pirlo koji je vrlo zadovoljan ostankom Cesarea Prandellija na selektorskoj funkciji.

"Jedino je bilo fer da on nastavi posao. Sretan sam zbog toga jer je njegov rad bio vrlo vidljiv", zaključio je 33-godišnji veznjak.