Nogomet
1

Pirlo: Balotelli još uvijek ne treba ići u Kinu, ima vremena da dostigne vrhunac u Evropi

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Bivši talijanski reprezentativac i nogometaš New York Cityja Andrea Prilo izjavio je da njegov sunarodnjak Mario Balotelli još uvijek ne treba ići u Kinu jer ima vremena da u Evropi dostigne vrhunac karijere.

Balotelli je važio za jednog od najvećih talenata u Evropi, ali je njegova karijera stagnirala u posljednje dvije sezone. Prošlu je proveo na posudbi u Milanu iz Liverpoola, no, povrede su ograničile njegov doprinos Rossonerima, zbog čega čelnici Milana nisu željeli otkupiti njegov ugovor od Redsa.

Menadžer Liverpoola Jurgen Klopp je jasno rekao da ne računa na Balotellija, nakon čega su se pojavile spekulacije da će Talijan karijeru nastaviti u Kini. Međutim, Pirlo ne vjeruje da je to dobar potez.

"Mario je dosad igrao za mnoge velike klubove pa je lako zaboraviti da mu je tek 25 godina. On još uvijek ima vremena da dođe do vrha, zbog toga svoj naredni klub mora odabrati pažljivo. Čitao sam o tome da je blizu odlaska u Kinu, ja poštujem tamošnju ligu, no, Mario još uvijek ne treba ići tamo. Ako odigra dvije ili tri dobre sezone u novom klubu, imat će tek 28 godina i mogao bi preći u neki od vrhunskih evropskih klubova. Nemam više savjeta za njega, svjestan je kvaliteta koji posjeduje. Sve je na njemu", izjavio je Pirlo.

Legendarni nogometaš je s Balotelijem igrao za reprezentaciju Italije i ne sumnja da se radi o vrhunskom nogometašu.

"Frustrira me sve ovo jer mi je Mario drag. Uvijek je nasmijan, privlači ljude. Kad god ga vidim prasnem u smijeh i počnem razmišljati o tome šta mu je u glavi, šta će sljedeće napraviti. Mario ne treba biti samo tema članaka u novinama, ne smijemo zaboraviti koliko je dobar igrač. Igrao sam s nekim od najboljih napadača, a Balotelli ima sve da bude jedan od njih. On više nema vremena za gubljenje", završio je Pirlo.