Nogomet
0

Pirić: Uradili smo sve da se ne obrukamo

FENA
Vršilac dužnosti selektora nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine Denijal Pirić, nakon otkaza više od 20 pozvanih igrača, kompletirao je spisak nogometaša za prijateljski susret sa selekcijom Azerbejdžana, koja će se u nedjelju, 1. juna igrati na stadionu Bilino polje u Zenici (20.00 sati).

Na spisku se nalaze:

golmani: Burić i Mujkić; odbrana: Regoje, Pandža, Staniša Nikolić, Čejvanović, Čović i Topić; vezni red: Žižović, Serdarušić, Husić, Purić, Jovanović, Aganović i Lukačević; napad: Krstanović, Handžić, Terkeš, Dajić, Lulić i Stevo Nikolić.

Pirić smara da reprezentaciju BiH očekuje izuzetno težak susret, ne samo što će za naš tim nastupiti debitanti i mladi igrači iz domaćeg prvenstva, već i zbog saznanja da naredni protivnik dolazi iz zemlje u kojoj je nogomet u velikoj ekspanziji.

" Utakmicu protiv Azerbejdžana morali smo igrati jer bi nas u suprotnom očekivala suspenzija UEFA. Modelirati tim na ovaj način, sa samo tri treniga nije lako. Uradili smo sve da se ne obrukamo. Moja je želja da ovi momci pokažu kvalitet, smatram da ga oni posjeduju, a možda nisu imali prilike ni da ga iskažu", kazao je Pirić, koji će voditi našu reprezentaciju samo u ovom susretu.