Nogomet
0

Pirić: Unaprijediti saradnju na relaciji Savez - selektori - klubovi

FENA
Tehnički odjel Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas je organizovao kolegij selektora svih reprezentacija BiH.
Foto: NSBiH
Foto: NSBiH

U uvodnom dijelu sastanka prisutne su pozdravili generalni sekretar Jasmin Baković, tehnički direktor Denijal Pirić i selektor A reprezentacije Mehmed Baždarević.

Kako je agenciji Fena izjavio Denijal Pirić, kolegiju je prisustvovalo deset bh. selektora kojima su predstavljeni ciljevi i zadaci koje treba da realiziraju u toku svojih mandata, ali i da se ostvari maksimalna saradnja na relaciji savez - selektori - klubovi.

Foto: NSBiH
Foto: NSBiH

"Želimo da kompletnu struku Nogometnog saveza stavimo na raspolaganje bh. klubovima, ali da zauzvrat imamo njihovu potpunu saradnju i 'skauting' koji je potreban našim selektorima. Zbog toga smo održali sastanke s rukovodiocima omladinskih škola premijerligaških klubova, trenerima muških i ženskih seniorskih ekipa kao i futsal klubova", objasnio je Pirić.

Dodao je da će bh. selektori u februaru održati sastanak sa šefovima struke premijerligaških klubova

Foto: NSBiH
Foto: NSBiH

"Savez želi da pomogne klubovima i materijalno i edukacijski, da afirmiše domaće igrače, a od klubova očekujemo transparentnu povratnu informaciju prema našim selektorima kada su u pitanju igrači", zaključio je Pirić.

Na kolegiju je također analiziran dosadašnji rad u bh. selekcijama, a istaknuti su rezultati U-19 i U-17 selekcija koje su ostvarile plasman u Elitnu rundu kvalifikacija za EP. Izložen je i plan aktivnosti za 2015. godinu.

Foto: NSBiH
Foto: NSBiH