Nogomet
0

Pires ponovo u Arsenalu

Totalsport
Robert Pires
Robert Pires
Francuski krilni nogometaš Robert Pires (36) vratio se u redove svog starog kluba Arsenala, kluba s kojim je ostvario najveće uspjehe u karijeri.

Ipak, Pires nije ponovo potpisao ugovor za "topnike", već se tek pridružio njihovim timskim treninzima kako bi očuvao fizičku pripremljenost na nivo u periodu dok je bez kluba.

"Blista na treninzima. Jak je na lopti i fizički izgleda jako dobro. Mislim da može biti od velike pomoći nekom klubu u Le Championnatu", komentirao je za Le Parisien Arsenalov menadžer Arsene Wenger, koji je prošle sezone omogućio Solu Campbellu da trenira s njegovim igračima u trenucima dok je bio bez kluba, prije nego li ga je nakratko angažirao.

Pires je trenutno bez kluba nakon što je tokom ljeta prekinuo saradnju s Villarrealom. U Arsenalu je igrao od 2000. do 2006. godine i u tom je periodu osvojio dva naslova u Premiershipu, tri FA Cupa i dva Community Shielda.

Sa Arsenalovom će ekipom Pires trenirati dok ne pronađe novi angažman, a navodno ima brojne ponude iz SAD-a, Kine i Turske.