Nogomet
6

Pique zbog kritika najavio oproštaj od Španije za dvije godine, a presudili su rukavi

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Gerard Pique je izjavio da "više ne može podnijeti da igra za Španiju" i da će se oprostiti od reprezentativnog fudbala nakon Svjetskog prvenstva 2018. godine.

Štoper Barcelone, zbog podrške Kataloniji i njenoj težnji za nezavisnosti, nije omiljen među navijačima Španije, a animozitet se povećao nakon gostujuće pobjede Španije nad Albanijom u 3. kolu kvalifikacija za Mundijal. Pique je na tom meču igrao u dresu sa kratkim rukavima na čijim krajevima nije bila oznaka španske zastave.

Navijači su zbog toga krenuli sa kritikama pošto su smatrali da je Pique otkinuo taj dio rukava. Međutim, kasnije se ispostavilo da je 29-godišnji Pique nosio dres sa dužim rukavima koje je on otkinuo, a na kojim svakako nema oznake španske zastave.

Dres sa dugim rukavima je nosio i kapiten Sergio Ramos, ali on nije kidao rukave nego ih je presavio. Burne kritike zasmetale su Piqeu koji je najavio oproštaj nakon Mundijala u Rusiji.

"Ovo nije odluka koju sam donio danas, nego ranije. Jasno je da postoje ljudi koji osjećaju da je bolje ako nisam tu. Pokušao sam sve, ali više ne mogu podnijeti. Današnji problem sa rukavima je 'kap koja je prelila čašu'. Oni su uspjeli u tome da izgubim uzbuđenje dolaska ovdje i iako ću nakon Rusije imati samo 31 godinu, otići ću", rekao je Pique koji je upisao 84 nastupa za Španiju s kojomj je osvojio Svjetsko prvenstvo 2010. godine i Euro 2012. godine.