Primio srebrno odlikovanje
5

Pique proslavio 25-godišnje članstvo u Barci: Hvala mom djedu

Totalsport
Barcelona je u utorak upriličila svečanost za sve osobe koji su članovi kluba 25 godina. Među njima se našao i jedan Barcelonin nogometaš, Gerard Pique.

Barcelonin igrač rođen je 2. februara 1987. godine. Samo nekoliko sati nakon rođenja, postao je član FC Barcelone. Za to je zaslužan njegov djed Amador Bernabéu koji je svog unuka učlanio u veliku Barcinu porodicu.

Dvadeset pet godina kasnije, Pique je primio "srebrno odlikovanje", priznanje koje se dodjeljuje članovima kluba s 25-godišnjim stažem.

"Želio bih se zahvaliti mom djedu, bez njega ja večeras ne bih bio na ovoj svečanosti. Želim mu se zahvaliti na svemu što je učinio za mene, na ljubavi koju mi je pokazao i što me učlanio u Barcelonu. Jedinstven je osjećaj biti dio ove porodice. Kada odrasteš, shvatiš što zapravo ovaj klub znači i koliko ljudi uživa gledajući ekipu na trerenu. To me čini vrlo ponosnim", rekao je Pique.

Svojim kolegama članovima je poručio:

"Svi smo mi zajedno iskusili puno sjajnih trenutaka zadnjih godina. Bilo je i nekih loših, kada nismo mogli jesti ili spavati. No, ne možemo se pžaliti kada se prisjetimo prošlosti. Imali smo neke fantastične godine. Moramo nastaviti uživati u ovome klubu koji pripada nama, članovima. To je ono što nas čini velikima!"

Piqueov djed Amador Bernabeu otkrio je kako i svog praunuka kani upisati kao člana kluba. Piqueova djevojka, popularna kolumbijska pjevačica Shakira, iduće godine će roditi dijete, njeno i Gerardovo prvo.

"Shakira me pitala kada kanim učlaniti svog praunuka u Barcelonu. Odgovorio sam joj da ću to učiniti onoga trenutka kada se rodi", objasnio je Piqueov djed.