Nogomet
0

Pique pisao Puyolu: Ti si bio moj anđeo čuvar

Anadolija
Gerard Pique (Foto: EPA)
Gerard Pique (Foto: EPA)
"Ti si bio moj anđeo čuvar", napisao je španski reprezentativac i nogometaš Barcelone Gerard Pique, nakon jučerašnje odluke svog saigrača Carlesa Puyola da nakon 15 godina napusti Barcelonu.

Pique, u otvorenom pismu koje je objavio na svojoj službenoj Facebook stranici, napisao je da će biti teško zamisliti Barcelonu bez Puyola.

"Kad pogledam u prošlost i prisjetim se Pariza ili Rima, prva stvar koja mi na um padne si ti kada si podigao pehar evropskog kupa. Ti si počastio Abidala da on podigne pehar na Wembleyu, što te čini još većim. Moja generacija i oni koji dolaze nakon nas ne možemo zamisliti kako će klub izgledati bez Puyola u odbrani i broja 5 na dresu. Mislim da ništa više neće biti isto", napisao je Pique.

"Ja sam te upoznao prije šest godina. Ti si bio kapiten i amblem ekipe, a ja samo dječak koji je tek stigao. Od prvog dana smo imali sjajne odnose i na terenu i van njega. Kod tebe sam se osjećao zaštićen i znao sam ako ja napravim neku grešku ti ćeš uvijek biti tu da me spasiš. Ti si bio moj anđeo čuvar", istakao je Pique. 

Podsjetimo, tridesetpetogodišnji Puyol, na jučerašnjoj konferenciji za medije, kazao je kako je zbog povrede koljena prinuđen prekinuti ugovor te na kraju ove sezone napustiti svoj tim, iako njegov ugovor sa Barcelonom važi do juna 2016. godine. 

"Do kraja sezone ima još tri mjeseca i ja ću nastojati pomoći klubu da dođe do trofeja. Ne znam šta ću raditi nakon 30. juna, ali imam potrebu da se odmorim", kazao je Puyol, dodavši da se nakon dvije operacije koljena ne može vratiti u staru formu.

Puyol je sa 17 godina zaigrao za juniorski tim Barcelone, da bi kasnije, tokom 15 sozona, igrao za prvi tim. Trenutno igra u prvom timu. Kao odbrambeni igrač u dresu Barcelone zaigrao je 593 puta i postigao 18 golova. Tokom 2007., 2008. i 2010. godine uspio je ući na FIFA-inu listu 11 igrača godine.