Nogomet
0

Pique nakon karijere želi u fotelju Barcelone

Totalsport
Gerard Pique (Foto: AFP)
Gerard Pique (Foto: AFP)
Španski nogometni reprezentativac Gerard Pique otkrio je da bi i nakon završetka aktivne karijere volio ostati u svijetu nogometa, a kao dugoročni cilj postavio je predsjedničku fotelju evropskog prvaka Barcelone.

Sandro Rosell je trenutni predsjednik katalonskog kluba koji je naslijedio Joana Laportu u ljeto 2010. godine. Igrač Pique sanja da bi nakon Rosella došao red na njega da zasjedne u predsjedničku fotelju.

"Da nisam postao nogometaš, vrlo vjerovatno bih radio u nogometnom svijetu, na nekoj od pozicija. Kada ste pasionirani ljubitelj nogometa kao ja, uvijek želite biti aktivni. Neću nikada napustiti nogometni svijet pa čak ni kada se povučem iz aktivnog bavljenja. Jednom sam rekao da mi je san postati predsjednik Barcelone i tu se ništa nije promijenilo. Ali, ima još puno vremena do tog eventualnoog trenutka, vidjet ćemo", rekao je Pique za El Mundo Deportivo.

Pique je produkt Barcelonine omladinske škole iz koje je 2004. otišao u Manchester United, ali se 2008. vratio, te osvojio sve što se u klupskom nogometu ima za osvojiti.