Pravili su i veće preokrete
0

Pique: Imam osjećaj da ćemo stići prednost Milana

Totalsport
Gerard Pique (Foto: Arhiv/AFP)
Gerard Pique (Foto: Arhiv/AFP)
U utorak će nogometaši Barcelone biti na velikom iskušenju. Igraju uzvratnu utakmicu osmine finala Lige prvaka, a pritom moraju nadoknaditi zaostatak od dva pogotka (0-2) iz prve utakmice protiv Milana.

Inače, Barcelona je upala u teško razdoblje, jer su iza nje dva poraza od madridskog Reala, domaći u Kupu i gostujući u prvenstvu, tako da bi novi posrtaj definitivno otkrio kako je katalonska ekipa u krizi. Ipak, odbrambeni nogometaš Barcelone Gerard Pique ne vjeruje u loš završetak uzvratnog susreta u utorak.

"Osjećaj mi govori da ćemo nadoknaditi zaostatak sa San Sira i da ćemo proći u četvrtfinale", rekao je Pique španskim novinarima i nastavio:

"Mišljenja sam da Barcelona dugo vremena nije imala tako dobru ekipu kao ove sezone. Vjerujem da možemo dostići dva gola minusa, jer smo pravili i veće preokrete od toga. Znam da preko puta stoji veliki klub. Milan je tim bogate historije. Imaju niz trofeja i u Evropi i u domaćem talijanskom prvenstvu. I u prvom meču su se dokazali, ali vjerujem u sebe i svoje saigrače. Trebala bi to biti naša večer", zaključio je španski reprezentativac.