Stoper Barcelone o napadačima
1

Pique: Ibrahimović i Balotelli nisu loši tipovi

Klix.ba
Gerard Pique i Zlatan Ibrahimović
Gerard Pique i Zlatan Ibrahimović
Gerard Pique, stoper Barcelone, u intervjuu za Sky Sports 24 govorio je, između ostalog, o svom bivšem saigraču Zlatanu Ibrahimoviću, kao i o Mariju Balotelliju.

Iako Ibrahimović i Balotelli svakodnevno pune novinske stupce stvarima koje nisu toliko vezane za nogomet i koje često imaju negativan kontekst, Gerard Pique smatra da su dobri momci.

"Oni nisu loši momci. Veoma su zanimljivi i otvoreni za razgovor. Mediji od njih stvaraju osobe koje ne postoje. Kada je Ibra bio u Barceloni, pokazao je da je dobra osoba i igrač kojem se svi dive", kazao je Pique.

Osim toga, stoper Španije i Barcelone govorio je i o odnosu Ibrahimovića i Pepa Guardiole.

"Između njih su stvari uvijek bile komplicirane. Svi igrači žele uvijek igrati i kada se to ne desi nastaju problemi. Ne znam šta se desilo, ali vjerujem da je Ibra danas sretan u PSG-u i da će Pep biti sretan u Njemačkoj", pojasnio je Pique.

On vjeruje da Ibrahimović i Balotelli u svojim novim klubovima mogu pokazati sve svoje kvalitete i kakvi su igrači ustvari.

"Sudbina svakoga vodi tamo gdje mu je mjesto, obojica su u velikim klubovima, a i oni su veliki igrači", kazao je Gerard Pique u intervjuu za Sky Sports 24.