Nogomet
1

Pioniri FK Sloboda odbranili titulu prvaka BiH

FENA
Pionirska ekipa Fudbalskog kluba Sloboda je ponovo osvojila titulu prvaka Bosne i Hercegovine za sezonu 2013./2014., a kako je danas na konferenciji za novinare izjavio trener pionirske selekcije FK Sloboda Amir Spahić, otkako se igra pionirsko prvenstvo u našoj državi do sada niko nije odbranio titulu prvaka BiH.

"Jako sam ponosan na ove momke koji su jedna dobra generacija. Ovim rezultatom dali smo do znanja da imamo kapacitet", rekao je Spahić.

Po riječima Amera Karabegovića, predsjednika Omladinskog pogona, FK Sloboda ima talentovanih igrača koji bi mogli biti okosnica prvog tima.

Na klubu i trenerima koji su zaduženi za trenažni proces, jeste obaveza da ova djeca dođu do prvotimaca.

"Na djeci je da treniraju, a na nama da omogućimo bolje uslove i bolje utakmice da bi se sve to ostvarilo", kazao je Karabegović, te je zahvalio tuzlanskoj publici koja je svojim prisustvom na utakmici još jednom pokazala da grad voli fudbal.

Ujedno je zahvalio i preduzeću "Gradski stadion Tušanj" koji je zajedno s Klubom organizovao ovu utakmicu na glavnom terenu gdje su, po riječima ljudi iz Nogmetnog saveza BiH, na pravi način predstavili i klub i grad.

Podsjećanja radi, pioniri FK Sloboda su na Tušnju protekle subote savladali Zrinjski s 2:0 golovima Hajdarevića i Beganovića.