Zbog alkohola završio i u Kolnu
1

"Pijanac" Peszko izbačen iz poljske reprezentacije za Euro

Totalsport
Selektor poljske nogometne reprezentacije, Franciszek Smuda, prekrižio je "pijanca" Slawomira Peszka, igrača njemačkog Kölna, za ovoljetni nastup na Evropskom prvenstvu, kojem je Poljska suorganizator.

"Peszko je aut! Ovo nije prvi put da mu se ovakvo što dogodilo. On neće biti u mojoj ekipe za Euro. Kraj priče!", ljutito je izjavio poljski selektor za Przeglad Sportowy.

Podsjetimo, nakon subotnje utakmice protiv Werdera (1-1) poljski je veznjak otišao u noćni provod u Düsseldorf. Naravno, popio je više nego što je trebao, a potom je s jednim prijateljem sjeo u taksi. Međutim, ubrzo nakon što je počela vožnja, Peszko je počeo raditi nered u vozilu, a nemoćni taksist se sjetio odlične ideje - agresivnog je nogometaša, umjesto na traženu adresu, odveo ravno u policijsku postaju.

Peszko se, međutim, ni tamo nije smirio, nastavio je raditi izgrede, pa ja zadržan u pritvoru na otrežnjavanju. A nakon što je proveo noć na policiji, drugo je jutro izletio iz ekipe. Iako se izvinio za svoje ponašanje, trener Stale Solbakken nije imao milosti prema njemu.

Prema pisanju Bilda, za Peszka je karijera u Bundesligi, barem što se Kölna tiče, možda i završena.